dondersmooie strijd op zaterdag van het luttenbergsfeest

In de ochtenduren werden kalveren in de ring rondgeleid tijdens de kalverkeuring. Met een kritische blik keurden de juryleden de verschillende roodbonte en zwartbonte kalveren die er op hun mooist uitzagen. De deelnemende boeren hadden veel aandacht besteed aan het verzorgen van hun dieren. Maar de jury beoordeelde vooral ook op de bouw en de houding van het kalf. De strijd om het schoonste kalf ging na beraad van de jury naar Tijs uit Luttenberg. Besten uit Haarle kreeg een onderscheiding voor mooiste roodbont kalf. Het mooiste zwartbond kalf kwam uit Luttenberg, het kalf van de familie van den Berg. Uiteindelijk ging dit kalf van de familie Besten er met de titel “Miss Salland” vandoor.

Intussen kon de jongste jeugd zich vermaken in hun eigen speelpark, konden ze spelen op trekkers, springkussens en bouwen met grote bouwestenen. In de panna-arena werd er gestreden om het maken van de mooiste panna. Voor de meiden van Luttenberg stond er een nieuwe activiteit op het programma. De meiden werden gekapt en voorzien van prachtige make-up om vervolgens op de gevoelige plaat te worden gelegd door de fotograaf. Het hoogtepunt van de dag werd ’s middags beleefd. Het kratstapelen trok traditiegetrouw weer veel deelname met 38 teams. De hoogste stapel met maar liefst 24 kratten werd gestapeld door Niels Kolkman en Peter Heuven. Het dieptepunt werd bereikt met het gatgraven. Als snel verdwenen de deelnemers onder het maaiveld om vervolgens zwetend het zand naar boven te halen. Hierbij was de hulp van de helpers onmisbaar. De winnaars van het gatgraven waren Noud Holterman en Etienne Beuwer. Zij hebben een diepte bereikt van maar liefst 2.535 meter en kwamen hiermee op de hoogste trede van het ereschavot te staan.

De avondshows werd afgetrapt door een spectaculaire roofvogelshow. Verschillende vogels vertoonden hun kunsten aan het publiek. Na deze show werd het publiek getrakteerd op een spectaculaire show van Indian Pete. Met zijn grote truck wist hij een enorm geluid en geweldige hitte te produceren. De avond werd voortgezet in de beide feesttenten. In de grote tent speelde de formatie Session. In de pauzes zorgde Dj Tom den Duuren ervoor dat het publiek geen tijd had van inzakken. In de kroegtent gingen tot de late uurtjes de voeten van de vloer. Mede doordat de entree dit jaar bespaard werd en dus extra uitgegeven kon worden aan de tap was de avond goed bezocht.

Zondag 13 augustus wordt het feest in Luttenberg afgesloten met een kerkdienst in de grote feesttent, een jaarmarkt en de traditionele recordpoging, natuurlijk gaat het Zwientie tikken dit jaar ook gewoon door. Om 22.30 uur zal het feest afgesloten worden met het vuurwerk. En zal de band Piano&Co afwisselend met Dj Tom van Duuren het feest in de tent afsluiten. Hiermee komt dan toch echt een einde aan een tot nu toe dondersmooi feest.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.