de 45e hoe mooi is olst toertocht staat voor de deur

Tekst: Coby Hulleman

De toertocht was en is nog steeds bedoelt voor mensen die afhankelijk zijn van anderen voor een bezoekje buiten Olst. Veelal zijn dit ouderen die nog zelfstandig wonen en de bewoners van de verzorgingshuizen. Indien nodig levert de EHBO een rolstoelbus die dan ook met de tocht meerijdt.

En zaterdag 9 september is het weer zover! Voor de 45ste keer wordt de toertocht ‘Hoe mooi is Olst’ gereden en wel met de enthousiaste hulp en inzet van enkel en alleen vrijwilligers! Dit jaar rijden er in totaal 30 auto’s mee met passagiers uit Olst, Boskamp, Den Nul, Wesepe en Welsum. De tocht wordt dit jaar gereden aan de Gelderse kant van de IJssel. Halverwege de route zal een koffiestop worden gehouden bij Bijsterbosch aan de dijk en vooral dit gezellig samen zijn en bijkletsen met hen die elkaar niet zo vaak treffen, vind men vaak het allermooiste van de middag. Hiervoor wordt dan ook altijd ruim de tijd genomen door de organisatie.

Na de koffie gaat de tocht verder om via allerlei omwegen bij Leon Ripperda op Den Nul aan te komen waar men zoals ieder jaar weer kan genieten van een uitstekend verzorgde broodmaaltijd. Dit alles opgeluisterd door ‘Just for fun’ bestaande uit zanger/gitarist Hans Payens uit Olst en zanger/pianist Wouter Vrij uit Wijhe. Zij zullen er met hun muziek en meezingers weer een gezellige boel van maken.

De deelnemers aan de tocht worden ieder jaar opgegeven door St.W.O., Zonnebloem, Carinova, Buurtzorg en Rode Kruis emaar vooral van de huisartsen krijgen we ieder jaar veel namen doorgegeven van mensen die in aanmerking komen voor een dagje uit. Mensen die zich steeds weer enorm verheugen op deze tocht. Zij worden allemaal door hun chauffeur van die dag van huis gehaald en aan het eind van de dag weer netjes thuis gebracht.

De toertocht wordt financieel mogelijk gemaakt door de Gemeente Olst-Wijhe, pedicure Margret Dollenkamp, Bijsterbosch Foundation Welsum, Ned. Rode Kruis afd. Salland Midden, Tuincentrum Hollegien, Korten Boek en Kantoor, Diaconie en Protestantse Kerk Olst, dierenpension Veldhuis, ‘d Olde Wettering Lierderholthuis, café Ripperda Den Nul, Veerdiensten Olst en Wijhe en als laatste de vrijwillige bijdrage van de deelnemers. Maar zonder de geheel vrijwillige inzet van chauffeurs, begeleiders, verpleegkundigen en EHBO was de Toertocht Hoe Mooi Is Olst niet mogelijk! De organisatie dankt hen allen dan ook alvast heel hartelijk en hoopt dat zij ook volgend jaar weer van de partij zullen zijn
De organisatie van de Toertocht bestaat uit Herman en Luti Veerman, Ineke Riphagen, Jaap Visscher, Adrie en Anja Udink en Coby Hulleman.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.