collectief varkenshouders wil onafhankelijk onderzoek oorzaak stalbranden

Dat meldt RTV Oost.

De POV is een collectief van varkenshouders. Het baart de organisatie zorgen dat er het afgelopen jaar grote branden in stallen, en in het bijzonder in varkensstallen, waren. “Eén keer is een incident, twee keer is toeval, maar daarna spreek je van een patroon”, zegt POV-voorzitter Ingrid Jansen.

Onafhankelijk onderzoek
Daarom pleit de organisatie voor een onafhankelijk onderzoek naar de oorzaken. Jansen: “Als wij weten wat die oorzaken precies zijn, dan kunnen wij ook samen met de hele sector proberen deze afschuwelijke branden te voorkomen.”

Oproep
Het collectief van varkenshouders roept alle partijen op om zich aan te sluiten bij de oproep naar onafhankelijk onderzoek. Volgens de POV is het belangrijk dat er eerst onderzoek wordt gedaan, voordat er maatregelen worden genomen. “Anders doen wij alleen maar aan symptoombestrijding”, vertelt Jansen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.