Home / archiefcentraal / christenunie overijssel stelt vragen over gevolgen fipronil

christenunie overijssel stelt vragen over gevolgen fipronil

Naar verluidt is deze schade naar verwachting niet of slechts zeer beperkt te verhalen bij het bedrijf dat de schade veroorzaakt heeft. Hierdoor dreigen sommige pluimveebedrijven failliet te gaan.

Minister Schippers en staatssecretaris Van Dam hebben diverse vragen van Tweede Kamerfracties, waaronder die van de ChristenUnie, over de Fipronilaffaire beantwoord. Uit deze beantwoording blijkt o.a. dat het Ministerie van Economische Zaken Wageningen Economic Research heeft gevraagd een economische impactanalyse te maken om zicht te krijgen op de directe kosten die het bedrijfsleven moet maken. Bij dit onderzoek worden ook de indirecte effecten voor niet getroffen pluimveebedrijven en de effecten voor de Nederlandse exportpositie in kaart gebracht. Verder biedt het Ministerie een aantal ondersteunende maatregelen aan, maar een noodfonds wordt vooralsnog niet ingesteld.

De ChristenUnie heeft naar aanleiding van de Fipronilaffaire de volgende vragen gesteld aan Gedeputeerde Staten van Overijssel:

1. Kunt u aangeven hoeveel pluimveebedrijven in de provincie Overijssel rechtstreeks of indirect zijn getroffen door de Fipronilaffaire? Indien dit niet bekend is, bent u bereid het Ministerie van Economische Zaken te verzoeken de economische gevolgen voor de provincie Overijssel in kaart te brengen in, of gelijktijdig met, het onderzoek dat gedaan wordt door Wageningen Economic Research?

2. Op welke wijze is de provincie Overijssel betrokken bij de bedrijven die getroffen zijn door de Fipronilaffaire? Wat kan de provincie, in praktische of financiële zin, voor deze bedrijven betekenen?

Lees ook

Hoofdrijbaan N340 dik drie weken afgesloten

ZWOLLE – Van vrijdag 6 tot en met maandag 30 augustus wordt de N340 tussen …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.