carillon kruisverheffing blijft bespeeld worden

Het exploiteren van een carillon is eigenlijk geen taak van een gemeente. Maar omdat we het behouden van dit Carillon belangrijk vinden voor Raalte, pakken we dit samen met de stichting op. De stichting verzorgt het bespelen van het carillon door beiaardier Henk Veldman en de gemeente neemt zaken zoals onderhoud, verzekering en elektriciteitsverbruik voor haar rekening.

Het carillon van Raalte, ook wel beiaard genoemd, is in 1974 gebouwd en bestaat uit 37 klokken. Het carillon werd tot 1 januari 2017 handmatig op woensdag en op vrijdag een uur bespeeld door de beiaardier. Daarnaast bespeelt de carilloncomputer het carillon.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.