Home / archiefcentraal / carillon kruisverheffing blijft bespeeld worden

carillon kruisverheffing blijft bespeeld worden

Het exploiteren van een carillon is eigenlijk geen taak van een gemeente. Maar omdat we het behouden van dit Carillon belangrijk vinden voor Raalte, pakken we dit samen met de stichting op. De stichting verzorgt het bespelen van het carillon door beiaardier Henk Veldman en de gemeente neemt zaken zoals onderhoud, verzekering en elektriciteitsverbruik voor haar rekening.

Het carillon van Raalte, ook wel beiaard genoemd, is in 1974 gebouwd en bestaat uit 37 klokken. Het carillon werd tot 1 januari 2017 handmatig op woensdag en op vrijdag een uur bespeeld door de beiaardier. Daarnaast bespeelt de carilloncomputer het carillon.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.