buitenmarkt kunst and streek producten

Zo zal Jan Holterman er staan met zijn zelfgemaakte producten van geitenzuivel en buitenscharreleieren, Kaatjes lekkernijen met haar eigen gemaakte tapanades en Brandhof Bijzonder Brood zal er staan met een mobile oven. Diverse andere exposanten bieden de heerlijkste streek lekkernijen aan tijdens de Buitenmarkt Kunst en Streek producten.

Het Buitencentrum Sallandse Heuvelrug grijpt deze dag meteen aan om te laten zien wat zij heeft met kunst uit eigen regio. Kunstenaars uit de buurt , bijvoorbeeld Elles Blankenstein, komen met schilderwerken, boetseren en encaustic bijenwasschilderijen de buitenmarkt kleur geven.
Tijdens de Buitenmarkt zijn er verschillende leuke activiteiten speciaal voor de kids, waaronder houten dieren figuren beschilderen. Ook kun je met het treintje Bello, vanuit het centrum van Nijverdal naar het Buitencentrum en van het Buitencentrum weer terug.

Dit kost 1 euro p.p. voor een retour ticket. Er is deze dag ook van alles te beleven in het centrum van Nijverdal: een brocante markt, boekenmarkt en koopzondag. Zoals altijd rijdt de Heideslak ook op deze dag over de Sallandse Heuvelrug en wel tegen een gereduceerd tarief. Deze tocht met de Heideslak is wel korter dan normaal.

In het kader van Open Monumentendag organiseert Staatsbosbeheer tijdens de buitenmarkt samen met de Historische Kring Hellendoorn Nijverdal een bijzondere wandeling waar u op zoek gaat naar het verleden van de Sallandse Heuvelrug. Deze wandeling is online te boeken op onze site.

Op de buitenmarkt is nog plaats voor kunstenaars uit de regio en exposanten met streekproducten. Bent u geïnteresseerd? Neem dan contact op met Ria de Zwart van Staatsbosbeheer. Buitencentrum Sallandse Heuvelrug, T 0548-612711 of per e-mail: buitencentrumsallandseheuvelrug@staatsbosbeheer.nl 

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.