bouwvakfeest nieuw heeten biedt elk wat wils

“De inwoners van Nieuw Heeten zijn trots op hun feest op het terrein aan de Oude Holterweg in eigen dorp. Het verhoogt de gezelligheid en saamhorigheid”, weet Kelly van Rossum, als woordvoerster van de organiserende carnavalsvereniging Hekk’nsluuters. “Met onze muziek-en spectaculaire activiteiten proberen wij het elke leeftijdsgroep naar de zin te maken. Ook deze editie staat weer bol van evenementen voor jong en oud. Keuze genoeg.”

Nieuw dit jaar op zaterdag is het Fifa Tournament. Van Rossum: “Al jaren ongekend populair. Niet alleen onder de jeugd, maar ook ouderen doen er graag aan mee. Wij houden dit toernooi zaterdag voor de eerste keer in de feesttent. Ook de buitenbar, jaarlijks de extra feestgelegenheid op het terrein, is in een nieuw jasje gestoken.” Als de bezoekers hun draai niet kunnen vinden bij de muziek van de metal/Rock band Volbeer dan kan men een bezoek brengen aan de bar waar zanger Janos tekent voor de muzikale gezelligheid. Evenals als andere jaren zal ook de Enduro motorcross met zijn ultieme mix van behendigheid, snelheid en show zondagmiddag weer voor veel publiek en spektakel zorgen.

De Hekk’nsluuters staan er elk jaar weer om bekend dat ze zorgen voor een spectaculaire opening. “Het gaat vrijdagavond (25 augustus) om 20.00 uur echt knallen”, zegt van Rossum. Hoe de openingsact door prins Remco eruit gaat zien wil van Rossum niet zeggen. “Nee, ook geen tipje van de sluier”, laat ze lachend weten. “De mensen moeten zorgen dat ze met een biertje of wijntje tijdig een plaatsje in de feesttent hebben veroverd.”

Daarna zal de meest beruchte Volbeat tribute band ‘Volbeer’ tot in de late uurtjes met Metal-rockmuziek de tent op zijn kop zetten, samen met DJ Bas en zanger Jonas.

Zaterdag (26 augustus) wordt het bouwvakterrein omgetoverd tot ‘Nieuw Heeten beach’ voor een beachvolleybal competitie (aanvang: 11.00 uur). In bikini of zwembroek, voetjes in het zand en zomerse beats. De Hekk’n beachclub zorgt daarbij voor een heerlijke cocktail en Dj Sebastian Baily voor swingende muziek.

Naar aanleiding van het succes van afgelopen drie jaren is er voor de liefhebbers (vanaf 11.00) uur in de tent ook weer een darttoernooi. De strijd om de titel en beste plaatsen leveren geldprijzen op. De bonte stoet van de oldtimer toertocht voor bromfietsen van 25 jaar en ouder vertrekt om 11.00 uur vanaf het feestterrein. Inschrijven voor de 75 kilometer lange tocht door het prachtige Sallandse landschap is vanaf 10.00 uur.

Degene die de titel ‘Hekk’n Schutterskoning 2017’ in de wacht wil slepen, zal het laatste stuk hout van de vogel moeten schieten. De vogel bestaat uit een kop, twee vleugels, een staart en een romp. De veilige schietbaan is op het terrein gerealiseerd. Voor deelname is opgave vooraf noodzakelijk. Vol is vol.

Een traditie is de veilingshow (17.00 -19.00 uur) met in totaal zestig ludieke kavels die onder de hamer van een professionele veilingmeester gaan. “Bij deze veiling wordt uiteraard rekening gehouden met ieders portemonnee”, zegt van Rossum. “Het is ook een stukje entertainment. Daarnaast worden ook aan aantal kavels gratis weggeven aan de gelukkige winnaar. De biedkaart is namelijk ook een lot.

De muzikale feestavond wordt vanaf 21.00 uur opgeluisterd door DJ-Act ‘Buren van de brandweer. Zij zullen met veel confetti, energie en chaos de bezoekers met hun show in vuur en vlam zetten.

Voor de een is het een ontbijt, de andere een lunch. Maar de broodjes en al het lekkers die tussen 10.00-13.00 uur in de tent op tafel staan, zullen ongetwijfeld goed smaken. Entertainer Wibo Westra uit Deventer zal ook aanschuiven en er wordt bekend gemaakt wie de ‘Hekk’n sluuter van het jaar’ wordt.

Spectaculair en grote publiektrekker is op zondagmiddag de ‘Endurocross’, een unieke combinatie tussen enduro en motorcross met deelname van de absolute top van de Nederlandse enduro-wereld. Daarnaast verschijnen ook de minder geoefende rijders aan de start. Via een knock-out systeem wordt uiteindelijk de winnaar van de ‘Gouden band’ bekend gemaakt.

Liefhebbers van Nederlandstalige muziek zullen vanaf 15.00 uur met Nelis Leeman en Harm Spang aan hun trekken komen. Met een dosis enthousiasme en hoog entertainment zal de formatie ‘Die Tolle Leute’ samen met DJ Jan Smit het driedaagse feest tussen 22.00 -1.30 uur knallend afsluiten.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.