bijzondere stands workshops en demonstraties op den alerdinck zomerfair

Ook voor deze vierde editie is de organisatie selectief te werk gegaan wat betreft het aanbod, vertelt Jelmer van Nijen namens de organisatie. “We hebben goed gekeken of het aanbod wel past. We gaan voor kwaliteit en bijzondere standhouders! Ook de aankleding van de stand is belangrijk, we waarderen het als daar werk van gemaakt is. De locatie is een beetje chique en dat mogen de bezoekers in de stands terugzien. Zo onderscheiden we ons onder andere van markten en braderieën. Vorig jaar trok de Zomerfair vijfduizend bezoekers, we hopen dat deze groei zich voortzet! We krijgen enorm veel aanvragen van standhouders, maar we kunnen echt niet meer aannemen… De locatie is vol!”

Geheel passend in de sfeer worden de bezoekers verwelkomd door echte jonkvrouwen van Den Alerdinck en ook dit jaar kan men het historisch ‘Koningshuis’ bezoeken. “Superleuk om een kijkje te nemen in die prachtig ingerichte kamers! Als je daar naar binnenwandelt ga je honderden jaren terug in de tijd, best indrukwekkend!” aldus Jelmer.

Boomgaard
“Dit jaar is de fair uitgebreid en komen er ook stands in de mooie boomgaard van de havezate te staan. Hier zullen vooral veel bijzondere culinaire stands te vinden zijn, met jams, streekproducten et cetera. Ook kan er volop geproefd worden en wordt er een demonstratie ambachtelijk brood bakken gegeven. Dit is op het voorterrein van de havezate.”

Ook voor de kinderen zijn er leuke activiteiten in de idyllische boomgaard, zoals schminken, minigolf, marshmallows roosteren en een springkussen. Op vrijdag en zaterdag gaan er ponyritjes van start. In de boomgaard zullen ook allerlei diersoorten te bewonderen zijn, zoals alpaca’s en bijzondere paardenrassen. Op het programma staat een rassendefilé (alleen zondag) waarin een viertal paardenrassen worden voorgesteld, waaronder het Shirepaard (grootste paardenras ter wereld) en het Akhal Teke paard, ook wel bekend als het ‘hemelse paard’.

Demonstraties en workshops
Op het demonstratieplein, achterin de tuin, worden allerlei boeiende demonstraties gehouden, zoals een dressuur kür met het Groninger paard, een kür op muziek met het Shire paard en een showdemonstratie met de Friese paarden van Nemo’s Bern. Ook wordt getoond hoe een paard wordt klaargemaakt voor een keuring. Bovendien is er zaterdag een roofvogeldemonstratie.

Om het dagje uit compleet te maken, worden tal van bijzondere workshops aangeboden, waar bezoekers aan kunnen deelnemen. Geheel passend in de ambiance van de havezate is de workshop etiquette, verzorgd door etiquette deskundige Gonnie Klein Rouweler. Tijdens deze half uur durende workshop (die drie keer gegeven wordt) leert men de voornaamste do’s and don’ts als gastheer/vrouw en als gast. “De eerste inschrijvingen zijn al binnen!” vertelt Jelmer enthousiast.

Technieken
Met leerzame workshops breien komen ook de creatievelingen aan hun trekken. Hierbij staan twee aparte technieken centraal: het kant-breien en het Fair Isle-breien (een kleurrijk ingebreid breiwerk maken). Daarnaast zijn er demonstraties sokken breien en schilderen met bijenwas. Voor liefhebbers van wijn staat een workshop ‘wijn proeven’ op het programma. De deelnemers krijgen allerlei tips en trucs mee!

Daarnaast krijgt ook mode aandacht op de fair. Jelmer licht toe: “Dagelijks zullen twee modeshows te bewonderen zijn. Vanuit het koningshuis lopen de modellen richting de oprijlaan. De brug van de slotgracht dienst als catwalk! Om de sfeer te verhogen is er ook muziek. Saxofonist Robert Lamme loopt alle dagen op de fair rond om voor de perfecte achtergrondmuziek te zorgen.”

Koetshuis
Op de fair is uiteraard volop gelegenheid om gezellig neer te strijken om een drankje en/of hapje te gebruiken. In het Koetshuis, één van de sfeervolle bijgebouwen van de havezate, is horeca ondergebracht en het veld is voorzien van een groot terras. Hier zal een heuse barista diverse koffiesoorten bereiden en serveren.

De Zomerfair is vrijdag 11, zaterdag 12 en zondag 13 augustus geopend van 10.00 tot 18.00 uur. De entree bedraagt 8.50 euro voor volwassenen, kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang. Parkeren (gratis!) kan in het weiland pal tegenover het landhuis, maar het verzoek is om zoveel mogelijk op de fiets te komen.

Opgave
Opgave workshops via de mail: sales@planeffect.com. voor meer informatie: Organisatiebureau Plan Effect tel. 0529-462332, staging2.denalerdinckzomerfair.nl en de Facebookpagina.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.