actie zomerlezen voorkom de zomerleesdip

In de laatste weken voorafgaand aan de schoolvakantie zijn in de gemeente Raalte en Olst-Wijhe in totaal bijna 600 kinderen van de groepen 3 en 4 naar de Bibliotheek gekomen om boeken te lenen die ze in de vakantie kunnen lezen. De kinderen werden ontvangen door een medewerker en wegwijs gemaakt in de bibliotheek. De geleende boeken mogen wat langer geleend worden zodat de kinderen ruimschoots de tijd hebben om ze te lezen in de zomerweken.

Tips voor ouders
De kinderen ontvingen een gevulde tas van de Bibliotheek mee naar huis met daarin ook informatie voor de ouders. Een aantal tips aan ouders:

Tip 1: Stop vooral zelf niet met lezen!
Laat je kind zien dat lezen leuk is en juist iets is wat je voor je plezier doet.

Tip 2: Op vakantie? Neem leuke (taal-)spellen mee
Vooral talige spelletjes zoals scrabble (junior), rompompom en maan roos vis spelletjes voor beginnende lezers zijn ideaal om de zomerdip op te vangen. Ook bordspellen dragen bij aan lezen.

Tip 3: (Digitale) Kinderboeken mee!
De meest voor de hand liggende tip is natuurlijk: neem leuke kinderboeken mee in de vakantiekoffer! Vergeten langs de Bieb te gaan of te snel door de boeken heen? Kinderen kunnen in de zomervakantie digitaal boeken lezen via de VakantieBieb-app. De app bevat een aantal leuke leesboeken en is te downloaden voor tablet of smartphone via staging2.vakantiebieb.nl. Bij aanmelding voor deze VakantieBieb-app maak je ook nog kans op een mini IPad! De app is er ook voor boeken voor volwassenen.

Tip 4: Lezen is overal
Denk aan de menukaart in het restaurant, borden onderweg, foldertjes van de dierentuin die je wil gaan bezoeken, een boekje over het land waar je naar toe gaat of een informatief boekje over een favoriet onderwerp van je kind. Ook strips en kindertijdschriften zijn leuk èn zinvol om te lezen.

Tip 5: Vertier op de achterbank
Voor lange autoritten zijn vakantiedoeboeken superleuk en leerzaam. Rijden maar!

Kijk voor meer informatie op staging2.bibliotheeksalland.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.