winkelconcept in holstohus gaat op de schop

De betrokken partijen tekenden woensdag een speciale intentieovereenkomst voor de realisatie van het nieuwe concept. Daarmee geven ze allen aan een duidelijke meerwaarde in de samenwerking te zien.

Angelieke Huisman, directeur-bestuurder van ut Huus, is enthousiast: “Dit biedt mogelijkheden om openingstijden te verruimen, vrijwilligers en medewerkers efficiënter in te zetten, gezamenlijk te scholen en trainen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een plek te bieden.”

Het nieuwe assortiment en de uitstraling moet lokale en regionale producten en diensten – zoals creaties van Overkempe– met producten uit de derde wereld verbinden. Gezamenlijk voeren partijen daarmee een fairmade assortiment waarmee zij uiting geven aan hun sociaal maatschappelijke doelen. “Onder de titel ‘Van hier, van daar’ gaan we dit uitrollen”, aldus Huisman. “Zo is Overkempe en de informatie van Tourist Info ‘van hier’ en zijn de producten uit de Wereldwinkel ‘van daar’. Die termen komen telkens terug.”

De vier betrokken partijen zullen ook samen naar buiten treden. “We hebben afspraken gemaakt over het vormen van een gezamenlijk verkoop- en winkelteam, het ontwikkelen van een gezamenlijke uitstraling, het verwerven van financiële middelen, het gebruik van ruimte en faciliteiten en training van medewerkers en vrijwilligers. Ook de pr en communicatie doen we samen.”

Het is de bedoeling dat het concept uiterlijk 1 maart 2018 – mogelijk gefaseerd – is neergezet. Vooruitlopend daarop wordt de Wereldwinkel, de winkel Van Daar, binnenkort al gerestyled. Via facebook.com/utHuus kun je de uitrol van het nieuwe concept volgen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.