windkorenmolen de leeuw bereidt zich voor op open monumentendag

Rijksmonument Windkorenmolen De Leeuw zal op 9 september ook in het teken van deze relaties staan. Zo zijn de deuren van de molen weer voor publiek geopend en leggen molengidsen uit waarom de korenmolen zo belangrijk was voor de voedselvoorziening voor mens en dier.

De Oudheidkundige Kring Bathmen zal die dag op het molenplein een grote fototentoonstelling inrichten met foto’s uit het archief van de Kring, waaruit prachtig geïllustreerd wordt hoe ‘boeren, burgers en buitenlui’ buiten de stad leefden en vooral hoe op het platteland geleefd werd in de landbouw, de middenstand, en door de gegoede burgerij.

Omdat breien opnieuw in de belangstelling staat, brengt Astrid’s Wol (vanwege het 12,5 jr bestaan) dit oude ’huisvlijt’-onderdeel via workshops extra onder de aandacht, onder het motto ‘Breien bij de Molen’. Inschrijven voor de workshops via info@astridswol.nl. Zie ook de website.

Voor de avond wordt voor de vierde keer het (Streek-)korenfestival ‘Koren op de Molen‘ georganiseerd. Helemaal in lijn met het thema vervelen vier koren uit de streek hun medewerking. Vier koren uit het buitengebied van Deventer met geheel verschillend genre en repertoire zullen, elkaar steeds afwisselend, gedurende de hele avond optreden . De koren zijn het Koor Groot Colmschate (met combo) uit Colmschate, Vocal Group Notes uit Schalkhaar, Voce Magna uit Lettele en de Bêkezangers uit Bathmen. Daarnaast verzorgt ook de boerendansgroep de‘ Battumse Venne’ meerdere optredens.

De sfeer rond de molen wordt nog verhoogd door de inrichting van het molenplein aan te passen aan het thema. De organisatie is druk bezig om er een fantastische avond van te maken en nodigt alle boeren, burgers en buitenlui uit om naar de molen te komen. Overdag zijn de activiteitenvan van 10.00 tot 16.00 uur. De fototentoonstelling is van 10.00-23.00 uur en Koren op de Molen van 19.00-23.00 uur.

Adres:
Windkorenmolen De Leeuw
Oude Molenweg 3
7434PD Lettele (Oude Molen)

Meer info op http://vrienden.oudemolen.net.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.