Home / archiefcentraal / vier jaar cel voor ontuchtpleger uit raalte

vier jaar cel voor ontuchtpleger uit raalte

Dat meldt RTV Oost.

De man heeft twee jonge meisjes – zusjes van destijds 6 en 8 jaar oud – gedurende langere tijd seksueel misbruikt, aldus de rechtbank. Ook moet de man een bedrag van ruim 9.000 euro aan schadevergoeding betalen aan de benadeelde partijen.

Het Openbaar Ministerie eiste eerder dit jaar een celstraf van vijfenhalf jaar tegen de 52-jarige man. De man werd in december door de rechtbank naar het Pieter Baan Centrum (PBC) gestuurd, om daar te laten onderzoeken of hij pedofiele neigingen heeft.

De ontucht vond plaats in een periode waarin de Raaltenaar zijn buren hielp, nadat de vader getroffen was door een ernstige ziekte. Hij stond ze bij, deed klusjes voor ze en paste geregeld op de minderjarige buurmeisjes. De meisjes logeerden vaak bij hun buurman, totdat één van de meisjes thuis vertelde dat hij aan hen zat. Bij een confrontatie erkende de verdachte dat ook.

Lees ook

Sportief en Gezond peiling in Raalte

RAALTE – De gemeente Raalte, GGD IJsselland en het Sportbedrijf Raalte vragen alle inwoners van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.