twee dagen concours hippique aan de molenweg in heino

Spannend
Het evenement, dat ruim 700 starts kent, wordt wederom over twee dagen gehouden. ,,Het is ons vorig jaar goed bevallen”, aldus de organisatoren. ,,Er is meer ruimte voor andere onderdelen zoals de mini Horka-Cup op zaterdag, vernoemd naar onze hoofdsponsor uit Zwolle, en een bixie-rubriek op zondag.” Zaterdag wordt voor paarden het Kringkampioenschap dressuur en springen voor de regio Salland georganiseerd. De pony’s zullen uitkomen op gewone dressuur en klassiek springen. Op zaterdagmiddag vindt bovendien de finale van de Horka-Cup plaats. Deelnemers voor deze finale komen uit zeven selectiewedstrijden. De organisatie: ,,De laatste selectiewedstrijd is op ons eigen concours: dan kun je je nog selecteren voor de finale. Spannend dus!” Nieuw is de mini Horka-Cup die op zaterdag wordt gehouden. Deze is voor A/B pony’s, klasse B en L.

Farmstacle Run
Op zondag gaan vele sportievelingen in en rond Heino de strijd aan met vele obstakels tijdens de Farmstacle Run. Het leek PSV Lierderholthuis aardig om deze deelnemers ook op het CH-terrein wat hindernissen te laten nemen. En daar kon de Farmstacle Run het alleen maar volmondig mee eens zijn. Zodoende vindt er op het Pomppark-terrein een zogenaamde crossover plaats. ,,Deelnemers aan de run nemen letterlijk ‘een hindernis’ op ons terrein! Zeg maar gerust een parcoursje”, verklappen de organisatoren. Voor de jongste ruiters en hun pony’s wordt er zondag verder een bixie-rubriek georganiseerd. Daarnaast zetten paard en ruiter hun beste beentje voor tijdens de B en L dressuur voor paarden. De kampioenschappen voor pony’s vinden in Lierderholthuis voor de 36ste keer plaats. Voor paarden wordt dit de 31ste editie. Het is de elfde maal dat deze kampioenschappen gezamenlijk georganiseerd worden. Aan het concours helpen meer dan 75 vrijwilligers mee. Daarnaast zijn er 35 juryleden en officials aan het werk.

Ook zin om naar dressuur en springen te kijken? En de sfeer en hectiek van een evenement met paarden en pony’s op te snuiven? Iedereen is van harte welkom op het Pomppark-terrein aan de Molenweg in Heino, nabij de spoorwegovergang.

Starttijden zijn te vinden via: staging2.startlijsten.nl
staging2.horkacup.com

Foto: MOOI! media&more

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.