tip van energieloket salland zet de koel vriezer uit tijdens vakantie

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Het is sowieso goed de koelkast en de vriezer af en toe even uit te zetten en alle (ijs-)aanslag te laten ontdooien. Want al dat ijs. Dat scheelt nogal stroom, omdat de vriezer al dat ijs op temperatuur (dus onder nul) moet houden. Je hebt het zo over een paar tientjes per jaar.

Over koelen en vriezen is het trouwens toch al goed daarover na te denken. Wat bewaar je in de vriezer dat ze ook wel voor je in de winkel – waar je iedere week komt – bevroren houden? En wat staat er allemaal in je koelkast dat er eigenlijk helemaal niet in hoeft? Waarom gebruik je de koelkast als voorraadkast terwijl je iedere week in de winkel komt voor bijvullen? En overweeg of je altijd ‘raak wilt grijpen’ ten opzichte van ‘het is niet erg als iets een keer op is’. Als je er iets anders in gaat staan, kan dat ook zo maar een heleboel boodschappengeld opleveren, en zelfs lichaamsgewicht!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.