tip van energieloket salland isoleer je kruipruimte

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Tegenwoordig worden huizen goed geïsoleerd gebouwd. Niet alleen de muren en het dak, maar ook de kruipruimte wordt zo afgesloten van de buitenwereld dat warm en koud via die weg niet hun eigen gang gaan. Maar dat is nog niet eens zo heel lang het geval. In de tijd dat energie goedkoop was, fossiele brandstof niet eindig leek en vervuiling nog geen probleem, was de verwarming een tandje hoger zetten een betere oplossing dan al die isolatie.

Of jouw kruipruimte geïsoleerd is? Trek het luik maar eens open en neem een kijkje. Als je zo tegen de onderkant van de vloer kijkt, is er geen isolatie. Als je van die piepschuim dingen er tegen aan geplakt ziet, is er wel isolatie. Kijk dan nog wel even of het er overal nog goed tegen aan zit. Want op den duur wil die isolatie nog wel eens los laten en kou heeft niet zo veer ruimte nodig om op te trekken.

Zo gepiept
Mensen zien op tegen isoleren, hebben ze bij MilieuCentraal onderzocht. Maar vloerisolatie is zo nog een keer aangebracht. Je hebt er in elk geval zelf weinig hinder van. Er komt iemand de zaak even opnemen en als je akkoord bent met de offerte is het met een dag gepiept. Binnen heb je er niks geen last van. Behalve dan dat het kruipluik die dag even open ligt en jij de achterdeur moet gebruiken.

Ook de kosten vallen mee, al helemaal omdat je die gewoon weer terugverdient met een lagere energierekening. Onze vakmannen weten daar alles van. En o ja, je hebt daarna veel vaker heerlijk lekker warme voeten.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.