tip van energieloket salland een klokthermostaat denkt met je mee

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Als er overdag niemand thuis is (allemaal naar het werk, of naar school), dan is het zonde om je huis toch op die manier te verwarmen alsof er toch nog iemand aanwezig is. De temperatuur kan dan best een par tandjes lager. En als je de aanwezigheid thuis eens op een rijtje zet, dan zul je zien dat daar vaak een heel vast patroon in zit.

Op basis daarvan kun je heel goed een klokthermostaat opdracht geven een beetje met je mee te denken. Je geeft aan wanneer het hoe warm moet zijn en klaar is Kees. Denk er een beetje slim over na. Dat het al lekker behaaglijk is als je thuiskomt. Of andersom: dat hij al iets eerder uitgaat dan jij naar bed. Scheelt de verwarmingsketel een heleboel onnodige draaiuurtjes. En is het aanwezigheidsschema een keer anders? Je overrulet het klokthermostaat met het grootste gemak.

Ga wel verstandig om met die temperatuurschommelingen. Te veel laten afkoelen is duurder in het weer terug op temperatuur komen dan slechts een paar graden laten dalen. En als je vloerverwarming hebt is het de bedoeling dat je de massa van de vloer op een stabiele temperatuur houdt, dan zet je de temperatuur één keer op 20 en dan moet je er niks meer aan doen.

De vakmannen van het Energieloket kunnen je trouwens prima adviseren!

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.