tip van energieloket salland de koelkast staat zelf ook graag koel

Energieloket Salland komt iedere week met een energietip. De energievakmannen van het loket dragen die aan. Zij komen over de vloer bij mensen met een energievraag. De tips zijn daarom vaak van praktische aard.

Is niet altijd even makkelijk de koelkast koeler te zetten. Want een keuken is een keuken en de koelkast heeft daar een vaste plek in. Bij nieuwbouw lukt dat beter.

Waar je aan moet denken: zet de koelkast niet op een plek waar de middag- of avondzon vrij spel heeft. Maar zet ‘m ook niet gelijk naast her fornuis. Zorg ook dat de hitte aan de achterkant (de motor die ervoor zorgt dat het binnen koel blijft) makkelijk weg kan. Zorg voor een ruimte van minstens tien centimeter. Hou daar ook rekening mee met alles wat je op en tegen een koelkast aan zet.

Verschil tussen gunstig en ongunstig is zo vijftig procent van het stroomverbruik van de koeler. Hoe makkelijk is dat verdienen. Overigens, wist je dat een koelkast 15% van je stroomverbruik doet? Een zuinig exemplaar levert al snel winst op. Vervangen van een oud dingetje loont.

Lees er hier meer over.

Gratis energiescan
Woningeigenaren in de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte krijgen een gratis energiescan als ze serieuze plannen hebben de energierekening terug te brengen. Een gedetailleerder advies kost geld, maar betaalt zich terug door een lagere energierekening.

De scan geeft inzicht in mogelijkheden van energiebesparing en opwekking. Je moet je wel voorbereiden, dat bespaart de vakman tijd, maar het geeft ook aan dat je serieus nadenkt over aanpassingen.

De scan levert kansrijke opties, de zogenaamde quick wins, voor besparen op en geeft inzicht in zelf opwekken. Je kunt naar aanleiding van die eerste scan ook een gedetailleerder extra adviestraject ingaan. Dat kost geld, maar je krijgt tevens de garantie dat je die kosten terug gaat verdienen via een lagere energierekening.

Klik hier voor een checklist die je daarvoor moet invullen. Neem daarna contact op met het energieloket via
energieloketsalland@gmail.com
06-82119122

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.