tentoonstelling klaar om te dragen in kasteel het nijenhuis

Eva van Kempen (1976) is edelsmid en sieradenontwerper. Door edelmetaal, zoetwaterparels en edelstenen toe te voegen aan afgedankte ziekenhuismaterialen als infuussnoeren, injectienaalden en bloedbuisjes, transformeert zij schijnbaar koude en klinische materialen in kostbare juwelen. Vanaf 8 september 2017 wordt haar nieuwe serie sieraden gepresenteerd op bustes van diverse kunstenaars uit de collectie van de Fundatie.

In 2015 baarde Eva van Kempen opzien met haar sieradenlijn LifeLines, gemaakt van veilig ziekenhuisafval. Zij toonde hiermee de schoonheid en waarde van medische hulpmiddelen aan. Deze ontdekte zij tijdens een periode van intensieve ziekenhuisbehandelingen bij het Academisch Medisch Centrum in Amsterdam. Toen zij genezen werd verklaard voelde zij de noodzaak om met ziekenhuismaterialen te werken. Alleen op die manier kon zij bepaalde gebeurtenissen en haar eigen sterfelijkheid aanvaarden. Ondertussen nodigde zij hiermee mensen uit met nieuwe ogen naar deze materialen te kijken.

Op uitnodiging van Museum de Fundatie creëerde Eva van Kempen juwelen voor bustes van diverse beeldhouwers wiens werk door de jaren werd aangekocht. Met de tentoonstelling geeft de kunstenares op lichtvoetige wijze glans aan vaak wrange thema’s aan zoals ziekte, leven en dood.

Tentoonstelling: Eva van Kempen – Klaar om te dragen
Data: 8 september 2017 – 7 januari 2018
Locatie: Kasteel het Nijenhuis, ’t Nijenhuis 10, 8131 RD Heino/Wijhe
Openingstijden: dinsdag t/m zondag 11-17 uur
Informatie: staging2.museumdefundatie.nl, 0572-388188

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.