stoppelhaene start lachend met onder andere ali b

Sallands trots: Van der Weegh en Drieten
Gerard van der Weegh is geen onbekende voor de regelmatige bezoeker van de Sallandse Cabaretavond. Als Gait stapt hij ieder jaar met een andere achtergrond het podium op. Raalte heeft reeds kennis gemaakt met de buuts van Gait Sneu, Gait Leut (de relatietherapeut), Gait Soldaat, Gaît de Zwerver en Gait Gogum. Van der Weegh brengt zijn verhaal als Gaît altijd leuk, los en simpel. Geen ingewikkelde boodschappen en verhalen, gewoon lekker in het Sallands want daar kan Gaît zich het allerbeste in uitdrukken.

Dit geldt ook voor het cabarettrio 3’ten. Frank Swartjes, Henk Kemper en Peter Smit verschenen twee jaar geleden met een succesvolle Sallandse buut op de cabaretavond. Dit jaar komt het trio terug met hun frisse blik op de Sallandse actualiteiten. De Nederlandse taal schiet vaak tekort om echte Sallandse nieuwtjes te beschrijven, vandaar dat tijdens het optreden Sallands de algemene voertaal is.

Ali B
Voor diegene die Ali B nog nooit in het theater heeft gezien, kan de keuze voor de Marokkaanse rapper misschien als een verrassing komen. Maar als cabaretier heeft Ali B de laatste jaren in het theater keer op keer bewezen dat het verhalen vertellen hem in de genen zit. Ali B vertelt met humor, bravoure en een natuurlijk stand-up talent over zijn rol als Marokkaan in Nederland. Zijn theatervoorstellingen zijn altijd uitverkocht en Ali ontvangt alleen maar lovende reacties. Deze rapper verrast menigeen met zijn kijk op de wereld en open sociale houding.

Rob Scheepers
De Brabantse ton proater Rob Scheepers heeft al meerdere malen bewezen dat niet alleen Sallanders over humor beschikken. Deze opperkletsmajoor heeft een aantal jaar geleden de hele Sallandse Herberg al eens op zijn kop gezet als voetbalhooligan. Kunt u zich het massale spreekkoor nog herinneren? Wat u dit jaar kunt verwachten? Onmeunig veel lachen. Waarom? Dat zult u zelf moeten ervaren.

Thijs Kemperink
Met een licht Twents accent neemt de charismatische komediant Thijs Kemperink u mee op zijn hilarische reis door ons land. Deze sympathieke tukker vertelt zo beeldend dat het voelt alsof u bij hem thuis bent. Met ijzersterke grappen over alledaagse situaties, herkenbaar voor iedereen. Thijs Kemperink vertelt over zijn eerste verre reizen naar wereldsteden als Almelo, Hengelo en Enschede. Zal zijn tocht naar Raalte wederom zijn kijk op de wereld veranderen? We zullen het horen tijdens de Sallandse Cabaretavond.

Pauwergirls
Muzikaal wordt de cabaretavond ondersteund door de Pauwergirls. De meisjes van de radio brengen voor elk publiek vrolijke muziek, driestemmige zang en theater met een knipoog! Herkenbare liedjes van de jaren ’40 tot nu. Vaak driestemmig, met een grap of een verrassende inval. Van de Andrew Sisters tot de Everly Brothers, van Jacques Brel tot Adele…

Kaartverkoop
De avond wordt gepresenteerd door Bjørn Roescher en start uiteraard met de bekendmaking van de Oogstkoningin en hofdames 2017 en de presentatie van de Sallandse Boer. Entreekaarten zijn vanaf heden voor € 15,– te koop bij Schulten Lederwaren in Raalte. De Sallandse Herberg is woensdagavond 23 augustus om 19.00 uur geopend en het programma start dit jaar om 20:00 uur.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.