stoppelhaene hoopt met nieuwe jonge commissieleden ook de jeugd aan te spreken

“Met vrolijke en kleurige kleding en accessoires in Braziliaanse stijl, maar dan uiteraard met natuurlijke producten zoals zaden. En iets minder bloot dan in Rio; het moet geen carnaval worden”, zo zeggen Jikke Duteweert en Julia Albers. Het tweetal was vorig jaar al betrokken bij dit toen nieuwe onderdeel en heeft nu officieel de commissie versterkt die het traditionele oogstcorso begeleidt.

“Het zijn enthousiaste meiden die hopelijk veel leeftijdgenoten kunnen overhalen om mee te gaan doen”, zo zegt commissievoorzitter Dinie Overmars “Die groep jongeren is moeilijk bij het oogstcorso te betrekken. Natuurlijk is iedereen van elke leeftijd welkom om mee te doen. Ook mannen trouwens, maar de praktijk leert toch dat het vooral vrouwen zijn die meedoen.”

Accessoires
Jikke en Julia zijn inmiddels al aan de slag gegaan met de voorbereidingen. Deelnemers aan de Fashion Contest kunnen straks meedoen in de A- en de B-categorie. In de eerste categorie gaat het om accessoires in Braziliaanse stijl zoals hoofdtooien, maskers, riemen, tasjes en schoenen, uiteraard allemaal beplakt met de natuurlijke producten die bij een Sallands oogstfeest horen. Daarvoor krijgen de deelnemers ook een budget van 15 euro waarmee 4 accessoires gemaakt moeten worden. “Dan is er de B-categorie met een budget van 75 euro voor een hele jurk of rok, ook in die echte zomerse en zonnige sfeer van Brazilië. Deze categorie is misschien voor de wat meer gevorderden, want je moet een complete outfit maken. Dat is best een uitdaging omdat je natuurlijke materialen zoals zaden moet gebruiken om die echte Braziliaanse kleurenpracht te krijgen,” zo vertelt het duo dat zelf in het dagelijkse leven ook graag creatief met mode bezig is.

Groeien
Iedereen die interesse heeft kan op de site van Stöppelhaene alle mogelijke informatie nalezen. Bovendien zijn er al foto’s gemaakt die als inspiratiebron kunnen dienen. Vervolgens is een mailtje sturen voort de A of B-categorie voldoende. “We gaan dan in ieder geval meteen vragen of ze hulp nodig hebben op wat voor manier dan ook. De eerste aanmelding is al binnen maar we hopen op nog veel meer.”

Of de groep Fashion Contest op een wagen (als een soort van catwalk) of als loopgroep gaat, dat weet commissievoorzitter Overmars nog niet. “Dat gaan we nog bekijken, het hangt ook van het aantal aanmeldingen af. Misschien dat we zelfs twee groepen maken.”

Overmars is blij met de vorig jaar ingezette vernieuwing rond het thema Fashion Contest. “Zoiets moet ook een paar jaar de tijd krijgen om verder uit te groeien. We zijn echt blij dat Jikke en Julia zich hiervoor willen inzetten.”

Meer informatie op staging2.stoppelhaene.nl/fashion.

Foto: Julia Albers en Jikke Duteweert met wat creaties van de eerste Fashion Contest tijdens het Stöppelhaene-oogstcorso van vorig jaar. Dit jaar is Brazilië het thema.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.