Home / archiefcentraal / stichting burgeralarmering wil betere dekking aeds en meer burgerhulpverleners in raalte

stichting burgeralarmering wil betere dekking aeds en meer burgerhulpverleners in raalte

“We zijn sinds de oprichting al een heel eind op weg, we hebben diverse bedrijven, instellingen en privépersonen bereid gevonden om hun AED aan te melden bij HartslagNu. Ook zijn er twee prachtige buurtinitiatieven in Raalte Noord geweest om gezamenlijk een AED aan te schaffen en een reanimatieopleiding te volgen”, zo meldt de stichting. Buurten die ook zelf een AED willen aanschaffen, kunnen contact opnemen via info@aedburgeralarmeringraalte.nl. Wellicht bestaan er mogelijkheden voor een financiële bijdrage.

Ook nieuwe burgerhulpverleners zijn welkom. Iedereen met een geldig reanimatiediploma kan zich aanmelden via www.hartslagnu.nl. Daarnaast roept de stichting alle burgerhulpverleners op om hun contactgegevens te controleren. Als die niet meer kloppen, ontvangen ze namelijk geen meldingen.

Elk jaar krijgen zo’n 16.000 mensen in Nederland een hartstilstand. Van die slachtoffers worden er ongeveer 10.000 gereanimeerd. Dit betekent ongeveer tweehonderd reanimaties per week. Na melding van een hartstilstand ontvangt de burgerhulpverlener een oproep via de speciale app op de smartphone of een sms. Bij gebruik van de app van HartslagNu wordt aan de hand van de locatie van de burgerhulpverlener automatisch bepaald of hij of zij wordt gealarmeerd. Dat gebeurt alleen wanneer iemand daadwerkelijk binnen zes minuten bij het slachtoffer kan zijn. De slimme app houdt daarbij rekening met lokale infrastructuur als wegen, spoorwegen, waterwegen en bruggen. HartslagNu is een initiatief van een groot aantal ambulancediensten in het land.

 

Lees ook

Tragiek en romantiek bij Podium Heino

HEINO – Acteursechtpaar Trudy de Jong en Theo de Groot brengt op vrijdag 1 oktober …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.