spannende races voor coureur koopman uit heino

Tekst: Willem Binnendijk
Foto: Racesport Nico Scheider

Na een goede start tijdens de race op zaterdag was het Koopman die direct de koppositie pakte en gedurende de eerste ronden samen met Overbeeke leek te ontsnappen aan de achtervolgers. In de voorlaatste ronde ging het echter mis. Koopman kwam ten val en zag een potentiële overwinning eindigen in de grintbak. Wel wist hij de Yamaha snel op te pakken om alsnog op P7 binnen te komen.

Een op revanche beluste Koopman pakte kopstart bij de tweede race gevolgd door Mijwaart en Overbeeke. Met z’n drieën maakten ze er een mooie race van met veel positiewisselingen waarbij de rest van het veld slechts kon toekijken. In de laatste ronde maakten Mijwaart en Koopman beiden aanspraak op de zege die door een fotofinish met 0.03 seconde in het voordeel van Mijwaart werd beslist.

Koopman : “ Die val van zaterdag was jammer, ik gooide de motor iets te snel om en toen kon ik er niets meer mee. Ik ben blij dat ik toch verder kon en nog 9 punten kon pakken. Vandaag was een mooie race, we hadden hem allebei kunnen winnen. Op de transponder konden we aflezen
dat Mijwaart vijf centimeter eerder over de streep was dan ik. “.

Ondanks zijn val blijft Koopman in de tussenstand het klassement aanvoeren. De volgende race staat gepland tijden de GAMMA Racing Day op het circuit van Assen.

Stand Yamaha R3 Cup :
1. Koopman 162 pnt
2. Mijwaart 126 pnt
3. Overbeeke 122 pnt

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.