schilder jeffrey brok uit lemelerveld genomineerd voor langhuis talent award

Tekst: Gea Slotman

Jeffrey schildert nog maar drieënhalf jaar, maar maakt al de mooiste doeken. Hij heeft een voorkeur voor landschappen. Bijvoorbeeld de schilderijen van de bomen langs de Groeneweg nabij Lemelerveld. Hij schildert en plein air, het hele jaar door. Naar waarneming en vanuit zijn beleving. Jeffrey: “Ik zoek een middenweg tussen wat ik zie en voel. En probeer dat om te zetten in verfmaterie. Ik schilder zowat alleen maar buiten. Nooit van een foto. Het streven is, dat ik het in één keer klaar heb. Na drie à vier uur is het af. De directheid van het moment zie je terug. Het is wel belangrijk om afstand te nemen. Dat doe ik door even koffie te gaan drinken.”

Hij tekende als kind al. “Mijn slapende broertje, de Lemelerberg, vogels…” Hij was een buitenkind en trok graag naar de bossen. “Daarna tekende ik een tijd minder. Toen ik via het Cibap stage liep bij tekenaar Felix Guérain werd ik weer serieuzer. Hij inspireerde mij. Vanaf dat moment ben ik gas gaan geven. Het schilderen moet wel echt uit jezelf komen. Vanuit je eigen fascinatie moet je een drang hebben om kunst te maken. De drang om te schilderen is een zeer belangrijk onderdeel van mijn leven geworden. Ik merk dat ik al schilderend zeer rustig word.”

Het werk van de winnaars en genomineerden van de Langhuis Talent Awards is tot en met 13 augustus te zien in Kunstcentrum Het Langhuis te Zwolle. Zie verder staging2.jeffreybrok.nl.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.