sallandwonen tevreden over resultaten

In het jaarverslag is er aandacht voor de wapenfeiten in 2016. Het voormalig kantoorpand aan de Marktstraat in Raalte is verbouwd tot duurzame appartementen voor starters. De verbouwing van het verzorgingshuis Swaenewoerd in Raalte tot een toekomstbestendig woongebouw waar zorg wordt geleverd, is afgerond. 643 woningen zijn verduurzaamd, waarvan bij 409 woningen ruim 3.300 zonnepanelen zijn geplaatst.

De huren voor de laagste inkomens zijn ook in 2016 minimaal verhoogd met maximaal 0,5 procent. Vanaf 2016 is het verplicht om woningen toe te wijzen op basis van inkomen, het zogenaamde ‘passend toewijzen’. SallandWonen heeft 99 procent van de nieuwe huurders die recht hebben op huurtoeslag een woning toegewezen, waarvan de huurprijs passend was bij hun inkomen. De gemiddelde huurprijs van vrijgekomen huurwoningen is gedaald naar 555 euro.

Uitzettingen
“De huurachterstand is met 12 procent gedaald door actief huurders te benaderen via mail en WhatsApp en door ons aan te sluiten bij plaatselijke netwerken als Sallandse Dialoog en Raalte Armoedevrij. Het aantal ontruimingen is verder gedaald tot zeven”, zo meldt SallandWonen. Ook in 2016 zijn prestatieafspraken gemaakt met de gemeenten en dit jaar voor het eerst ook met de huurdersorganisaties. Door de nieuwe Woningwet is de rol van de huurdersorganisaties en gemeenten bij het opstellen van de activiteiten van SallandWonen geïntensiveerd.

Projecten
SallandWonen heeft 2016 afgesloten met een boekhoudkundig resultaat van 26,7 miljoen euro. “Ons vermogen is gestegen, voornamelijk doordat wij ons bezit vanaf 2016 waarderen op marktwaarde in verhuurde staat. Bij de bepaling van de waarde van ons bezit wordt ervan uitgegaan dat wij de beste verkoopprijs of de maximale huurprijs kunnen vragen voor de woningen. Dit vermogen bestaat alleen op papier en komt sowieso pas beschikbaar als wij de woningen verkopen. Ten opzichte van de begroting over 2016 hebben wij 16 procent minder uitgegeven.”

SallandWonen is intussen alweer druk bezig met veel nieuwe projecten. De bouw van de woningen aan de Burgemeesterkwartier in Raalte is gestart en 55 huurwoningen in Heino-dorp zijn in het voorjaar van 2017 gerenoveerd. “Ook de plaatsing van zonnepanelen en het verbeteren van onze dienstverlening gaan onverminderd door.”

Het jaarverslag kan worden ingezien op staging2.sallandwonen.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.