sallandse jihadi wil terugkomen uit syrie om proces bij te wonen

Dit meldde RTV Oost zondagmiddag.

In de brief die Victor D. opstelde wil hij vooral vertellen ‘wie hij is en waar hij voor staat, mocht hij de tocht naar Nederland niet overleven’. 

Het Openbaar Ministerie plaatste in maart een Facebookpost met daarin de aankondiging dat ze tegen tien jihadstrijders een rechtzaak aanspannen. Victor D. meldde toentertijd niets te zien in de aanklacht en zei niet van plan te zijn om terug te reizen naar Nederland. 

Het OM verdenkt de Heetenaar ervan dat hij is getraind en aangesloten is bij een terroristische organisatie in Syrië. Zelf ontkende hij eerder aangesloten te zijn bij terreurgroep Islamitische Staat. De straf die hij hiervoor kan krijgen is maximaal vijftien jaar cel. 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.