sallandse dammer ab steenbergen presteert goed op nijmegen open 2017

Het eerst trof hij het Wageningse damtalent Mara Langeveld, maar hij kon tegen haar er net geen overmachtswinst uithalen. In de tweede ronde moest hij nog een gevoelige nederlaag incasseren tegen de nationaal meester Mari van Ballegooijen uit Wijk en Aalburg. Herstel vond plaats door in de volgende ronde Gerard Welling uit Eindhoven te verslaan. Hij ging toen aan een goede reeks werken.

De zeer sterke Fries Jan Adema hield hij op een gelijkwaardige remise en hij versloeg met sterk positiespel Randy Horne uit Dordrecht, die in het bezit was van ook een veel hogere rating. Inmiddels gestegen op de ranglijst kon hij alleen maar nog sterkere tegenstanders treffen. Tegen Ghislain Mounanga Amateba uit het Afrikaanse Gabon moest hij door combinatief verlies een veer laten. Van deze tegenslag herstelde hij zich ook en hij versloeg op zijn beurt via een mooie damcombinatie de Duitse meester Rafail Zdoroviak. Vervolgens hield hij de nationaal candidaatmeester Maarten Linssen uit Huissen op een gelijkwaardige remise.

Het ging helemaal crescendo toen hij in de volgende ronde het Chinese jeugdtalent Shuimu Jin aan zijn zegekar kon binden. In de laatste ronde, inmiddels opgeklommen naar de beste 8 borden, moest hij in het eindspel afhaken tegen de Haagse nationaal meester Jeroen Kos.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.