raalte vraagt inwoners extra op te letten in vakantieperiode

“Met de extra ogen van onze inwoners kunnen we ervoor zorgen verdachte situaties sneller te signaleren. Het doel is daarbij natuurlijk om inbrekers de pas af te snijden en duidelijk te maken dat ze in onze mooie gemeente niets te zoeken hebben.” Daarnaast kunnen ook de inwoners zelf ervoor zorgen dat hun huis niet aantrekkelijk is voor inbrekers.

Alleen het signaleren van verdachte situaties is natuurlijk niet voldoende. Maak het inbrekers zo moeilijk mogelijk maken om te bepalen of u weg bent en ook om bij uw huis naar binnen te gaan. Veel inbrekers slaan namelijk toe als ze weten dat bewoners van huis zijn of omdat ze een raam open zien staan. U kunt daar zelf iets aan doen. Hieronder volgen wat tips:

• Op vakantie? Licht de buren in
Vertel uw vertrouwde buren over uw vakantieplannen. Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de plantjes water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

• Dagje weg? Deur op slot!
Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder inbreken uw woning binnenkomen en er binnen enkele minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar heel even naar de buren, boodschappen doen of even naar boven om bijvoorbeeld de was op te hangen. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

• Bel 112 bij verdachte situaties
Vertel uw buren dat ze bij een verdachte situatie (bijvoorbeeld geluiden vanuit uw woning terwijl u er niet bent) direct de politie via telefoonnummer 112, het nummer voor spoed, moeten bellen. Snel alarm slaan, betekent een grotere kans om de inbrekers te pakken.

Met hulp van alerte inwoners en de bovenstaande tips wil Raalte ervoor zorgen dat de inbrekers in de vakantieperiode weinig reden hebben om deze gemeente als vakantiewerk te kiezen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.