provincie overijssel lanceert online handreiking voor lokale politici om leegstand aan te pakken

Van Haaf: ”Sleutelpositie gemeenten in vraagstuk leegstand”
In de Woonkeuken is door verschillende partijen samengewerkt aan één doel: het transformeren van leegstaand vastgoed. Gedeputeerde Monique van Haaf: “We zien dat de transformatie van leegstaand vastgoed een zeer belangrijk vraagstuk is voor de toekomst. En dat gemeenten hierin een sleutelpositie hebben. Lokale verkiezingsprogramma’s vormen een belangrijke basis voor nieuwe colleges die zich vanaf 2018 gaan inzetten voor lokale vraagstukken.” Hoogleraar Bestuurskunde Bas Denters van de Univeriteit Twente: “In vrijwel elke gemeente staat het behoud van de aantrekkelijkheid van de stads- of dorpskern hoog op de publieke agenda. Door demografische, economische en technologische veranderingen staan traditionele centrumfuncties onder druk”.

Leegstandsmonitor Overijssel
In 2016 heeft Overijssel als eerste provincie samen met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) een leegstandsmonitor gelanceerd. In februari 2017 heeft het CBS voortbordurend op deze monitor de Landelijke Monitor Leegstand beschikbaar gesteld. Daarin staan de cijfers voor 2015 en 2016 (peildatum 1 januari) voor alle Nederlandse gemeenten. Johan van Iersel van RIGO Research: “De monitor maakt de omvang van de leegstandsproblematiek ondubbelzinnig duidelijk. Het gaat hier niet om een tijdelijk probleem dat zich vanzelf oplost nu de economie weer aantrekt.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.