ponyclub heeten twee keer overijssels kampioen met viertallen

Bij de grote pony’s (categorie DE) kwam een redelijk onervaren viertal aan de start bestaande uit Odile Kolkman, Fleur Kogelman, Mandy Bruggeman, Finet van Kooten en Maud Lokate. Onder leiding van commandant Mari-Lisa Kooijman is er hard getraind en de meiden lieten een stijgende lijn zien. Op het juiste moment werd er gepiekt en werd er een goede proef neergezet waarmee de dames door beide jury’s unaniem op de eerste plek werden gezet en het viertal gehuldigd kon worden als Overijssels kampioen.

Het viertal kleine pony’s (categorie B) werd dit jaar samengesteld uit twee leden van ponyclub Heeten, Lara Hekking en Mirte Kogelman, en twee leden van de ponyclub de Heuvelruitertjes uit Luttenberg, Emma en Anne Veldmate. Mari-Lisa Kooijman is instructeur bij beide verenigingen en heeft het samenwerkingsverband onder de naam Team HeVeKo begeleid. De amazones hebben de laatste jaren al de nodige ervaring opgedaan met het viertal rijden hetgeen dit jaar resulteerde in een klinkende Overijsselse titel met een grote voorsprong op de nummer twee. Beide viertallen gaan op zaterdag 26 augustus op de Hippiade te Ermelo strijden om de Nederlandse titels.

De leden van Ponyclub Heeten kwamen ook nog aan de start bij het verenigingskampioenschap. Bij dit onderdeel starten vier dressuurcombinaties en vier springcombinaties en hier werd een nette 7e plaats behaald.

Het team bestaat uit Maud Lokate, Machteld Bronkhorst, Mandy Bruggeman en Lara Hekking voor de dressuur en Mirte Kogelman, Chantal Schurink, Lorena Spijkerman en Odile Kolkman voor het springen.

Op de individuele nummers starten nog een groot aantal leden in zowel dressuur als springen. Opvallende prestaties waren er van Mirte Kogelman met Golden Spirit, zij behaalde het reservekampioenschap in de L2-dressuur cat. AB. Benthe Meijerink met Comm’s Forest Dille behaalde in het L-springen cat. B een mooie 3e prijs en zij heeft zich hiermee gekwalificeerd voor de Hippiade.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.