poll ruime meerderheid wil syriegangers preventief opsluiten

De poll van deze week handelt over de controversiële rechterlijke uitspraak over de ouders die een schadevergoeding van 500 euro hebben gekregen omdat hun kinderen niet op de foto konden omdat ze thuis waren gehouden in verband met het suikerfeest.

Gerlant Zielman schreef er een column over. “De grappen op sociale media geven anderen op mijn tijdlijn de indruk dat ‘men’ niet begrijpt waar het om gaat, maar het tegendeel is waar. De actie van de ouders, gesteund door hun omgeving, voedt het beeld wat er in de samenleving leeft. Het beeld dat de moslimgemeenschap ons langzamerhand hun godsdienst door de strot drukt. Niks vredelievend of tolerant. Het gelijk gaan halen op basis van discriminatie heeft niks te doen met godsdienstvrijheid of vredelievendheid. Ik begrijp die grapjes dus wel. Als je zegt wat je denkt discrimineer je en word je waarschijnlijk aangeklaagd en veroordeeld. De diepere ondertoon erachter is het bang zijn voor het kapen van de vrijheid van meningsuiting in onze zwaarbevochten westerse maatschappij.”

De stelling van deze week luidt dan ook: ‘Een schadevergoeding voor het missen van de klasfoto is belachelijk’.

[poll id=197]

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.