peter moorman ga toch fietsen

Ga toch fietsen! Ik gebruik dit niet naar aanleiding van het debat over de Zegge VII dat we in de Raalter gemeenteraad vorige week hebben behandeld. Ik heb overigens wel een aantal keren de neiging gehad om die term tijdens het debat te gebruiken. Maar goed, we hebben een punt gezet achter het dossier de Zegge VII. Dat geldt kennelijk niet voor Gerlant Zielman, zoals ik heb begrepen uit zijn column. Hij wil met de Kerstdagen met een feuilleton komen. Is deze voor bij, of voor in het haardvuur?

Jammer, dat hij hiermee niet voorafgaand aan het debat is gekomen. Dat had wellicht nog wat kleuring en/of reuring gegeven. Nu we het er toch over hebben, mijnheer Zielman. De oppositie was voor dit onderwerp op volle sterkte, ook die van D66, want ik ben namelijk de woordvoerder op dit dossier en niet mijn fractiegenoot Bert Terlouw.

Ga toch fietsen! Ik gebruik het hier in een andere context. Het zou een vakantieboodschap kunnen zijn. Echter, ik bedoel het meer als een stimulans om vaker de fiets te pakken, met name in het woon-werkverkeer. Onlangs werd de manifestatie Velo-City 2017 in Nijmegen gehouden. Dertig burgemeesters uit verschillende Europese landen drongen bij de Eurocommissaris voor vervoer aan op het intensiveren van fietsbeleid de komende jaren. Er moet meer worden geïnvesteerd in infrastructuur, die in de eerste plaats gericht moet zijn op fietsen. Om het fietsgebruik voor het woon-werkverkeer te bevorderen moeten o.a. fietssnelwegen ontwikkeld worden.

Hoe zit dat bij ons? Hoe staat de vlag ervoor bij de F35? Het deel Enschede – Nijverdal ligt er al. Waarom moeten we zo lang wachten op de aanleg van het traject Nijverdal – Raalte – Zwolle? Voor mij heeft de F35 prioriteit. Er moet haast gemaakt worden met deze aanleg in verband met het belang voor filebestrijding. Bovendien is fietsen, zelfs als het elektrisch is, duurzamer dan vervoer met de auto. En met de huidige snelle speed pedelecs ben je er net zo snel. Een mooi item om na de zomervakantie mee aan de slag te gaan.

Ga toch fietsen! Het politieke seizoen zit erop. Ik ga deze vakantie vaak gebruik maken van de fiets, maar dan recreatief. Ik wens u een fijne vakantie. In september ben ik er weer met een nieuwe column.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.