persoonlijk record voor grotenhuis in assen

De race werd verreden in twee delen. Dit vanwege twee valpartijen in de derde ronde. Na de herstart werden slechts nog vijf ronden verreden. Daarna kwam Grotenhuis in een fel duel terecht met Tuovinen. Met het breekijzer tussen de tanden probeerde Grotenhuis de gastrijder uit te remmen in de GT bocht. Echter, deze klassieke strategie uit de trukendoos van de 35-jarige Luttenberger kwam net een ronde te vroeg. Tuovinen hield het hoofd koel, en remde tevens laat, waardoor Grotenhuis slechts enkele meters tekort kwam op de streep.

In het tweede deel van de race reed Grotenhuis bovendien een nieuw persoonlijk record qua rondetijden. “Het is moeilijk te vergelijken met de oude situatie, omdat de baan in één bocht iets anders ligt, maar vandaag was ik zeker drie- of viertiende-seconde sneller dan ooit. Het geeft na twaalf jaar racen toch wel een fijn gevoel, dat je je nog steeds kan verbeteren. Soms valt alles samen, het teamwork, de motor, de weersomstandigheden, alles. En dat was vandaag zo. De herstart ging super. Daardoor kon ik gelijk aanhaken bij Tuovinen en uiteindelijk een heel mooi gevecht leveren. Hij was me net te snel, maar we hebben na de race samen een biertje gedronken en afgesproken dat hij aan het eind van het seizoen nog eens meerijdt met ons, zodat ik revanche kan nemen. Sympathieke lui, die Zweden!”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.