pb heino maakt zich grote zorgen over de verzelfstandiging van de sporthal hoogerheyne

In deze Raadsvergadering geeft de wethouder aan dat de nieuwe sporthal, welke over 10 jaar moet zijn gerealiseerd, naar verwachting tussen de 3,5 tot 5 miljoen euro gaat kosten. De wethouder zegt toe dat de Gemeente Raalte hiervan 1,7 miljoen euro zal bijdragen. Het tekort van een slordige 1,5 tot 2,5 miljoen ziet hij als een probleem voor het dorp Heino.

Door de verzelfstandiging door te zetten zal Heino dit bedrag zelf bij elkaar moet schrapen. De wethouder gaf aan dat de gemeente ondersteuning zal bieden bij het werven van fondsen en subsidies.

SSH, die de sporthal van de gemeente in deze constructie overneemt, wordt daarmee verantwoordelijk voor de financiering van de nieuwe sporthal. De stichting, welke slechts bestaat uit drie 3 personen, krijgt daarmee een grote stempel op het sporten in Heino. ‘Met de inzet van de leden van de sportclubs als vrijwilligers, kan in tien jaar niet een reservepot van tenminste 1,5 miljoen euro worden opgebouwd’, laat het Plaatselijk Belang Heino weten.

PB Heino vraagt zich dan ook af of deze constructie dan wel strategisch de beste keuze is. De constructie zoals bij de Tippe, waarbij de stichting alleen de exploitatie gaat draaien, lijkt dan veel meer voor de hand te liggen. De voordelen voor de sportclubs blijven bestaan, het risico van het onderhoud blijft bij de gemeente.

Nu de wethouder en de politieke partijen herhaaldelijk hebben aangegeven dat in Heino gewoon een gelijkwaardige sporthal dient te komen, is de financiering van deze gelijkwaardige nieuwe sporthal ook een taak van de gemeente in plaats van het probleem van de inwoners van Heino.

Daarom is PB Heino ook van mening dat het convenant in de huidige vorm door SSH niet moet worden getekend. Om deze redenen heeft PB Heino de SSH uitgenodigd voor nadere besprekingen voordat de ondertekening van de verzelfstandiging van de sporthal plaatsvindt.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.