ook na 10 jaar is de nagedachtenis aan sterre freriksen uit raalte nog levend

Frank toont een meer dan 100 pagina’s dik boek met daarin alles wat er in die tien jaar is gebeurd. En dat is erg veel, het boek staat vol met verhalen, foto’s, brieven en artikelen over Sterre. Bekende Nederlanders als Erwin Nyhoff, Bert Visscher en Freek de Jonge staan erin, maar ook bijvoorbeeld Priscilla Presley, de weduwe van Elvis. Net als zijn kameraad Erwin Nyhoff is Frank altijd een echte fan van de jaren geleden overleden rocklegende geweest.

Wie door het dikke boek bladert, waarvan slechts drie exemplaren zijn gedrukt en dat niet te koop is, krijgt bewondering voor Frank en Petra. Hun enorme verdriet is omgezet in actie. En niet alleen door hen zelf, maar ook van heel veel anderen, in Raalte en verre omgeving. Van het Sint Show Paleis tot het lied ‘Stars’ van Rosalie Meijer, van de maakster van een tv-documentaire tot haar oud-klasgenootjes en leerkrachten van basisschool de Ieme, velen hebben (en zullen dat blijven doen) zich ingezet voor de nagedachtenis van een meisje dat dit jaar 18 jaar zou zijn geworden.

Het boek over die 10 jaar sinds de dood van zijn dochter is ook zeker geen afsluiting, daarvan is Frank overtuigd; “We zien dit meer als een bijzonder moment. Er zijn nog altijd zo veel dingen gaande, dat houdt niet op. Ook zaken die op ons afkomen. Pas werd ik gevraagd voor een gastles bij het ROC in Deventer over hoe wij en de Ieme destijds zijn omgegaan met de ziekte, het overlijden en de nagedachtenis aan Sterre. Dat verzoek kwam van docente Martine Henning en dat is weer een nicht van Lars Henning die destijds de volleybaltrainer van Sterre was. Die bracht ons na haar dood ook de volleybal met de namen van haar teamgenootjes. Ook dan is er weer een cirkeltje rond.”

Kanjerketting
Ook werd de Sterrestichting opgericht. Die heeft inmiddels zo’n 30.000 euro ingezameld voor onderzoek naar onder meer kinderkanker, het Ronald McDonaldhuis in Groningen en de kinderafdeling van het Deventer ziekenhuis. Het boekje ‘Lisa, het meisje dat prinses wilde worden’ wordt nog steeds verkocht. “We hebben dat geld altijd alleen willen besteden aan concrete zaken, niet aan organisaties met veel overheadskosten. In ziekenhuizen waar kinderen met kanker liggen, wordt de Kanjerketting gebruikt. Na elke, vaak zware behandeling krijgen kinderen dan een nieuwe kraal. Sterre vond dat geweldig. Die Kanjerketting van de Vereniging Ouders Kinderen en Kanker is afhankelijk van giften. Daar dragen we graag een steentje aan bij.”

De dood van hun dochter heeft zijn leven ook sterk beïnvloed, zo geeft Frank direct toe. “Ik ben nu arbeidsdeskundige bij het UVW, werk met mensen met beperkingen en afstand tot de arbeidsmarkt. Dat is geweldig om te doen. Door de dood van Sterre leeft dat besef veel meer; doe niets wat je echt niet wilt.”

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.