Home / archiefcentraal / nieuwe bouwhuisplein open met veel groen en ronde vormen

nieuwe bouwhuisplein open met veel groen en ronde vormen

Afgelopen zaterdag waren (weer) flink wat vrijwilligers bezig met het planten van het groen, de struiken en boompjes. “Bloeiende vaste planten en wintergroene basisplanten,” zo omschrijft hovenier Guus Schutte, maker van het ontwerp, de nieuwe aanplant. Samen met onder meer projectleider Wout Groot Koerkamp zorgt hij dat het werk op de goede manier gebeurt.

Wethouder Wout Wagenmans mocht zaterdag een boompje, een moerbei, komen planten. “Dit wordt erg mooi. Het is goed om te zien hoeveel energie er bij zoiets uit de eigen bevolking komt, dat is de enige manier waarop zoiets kan en lukt. In eerste instantie leek het een goed idee om het plein direct over te laten lopen in de straat, maar nu is er toch een mooie groene afscheiding. Ik vind vooral die ronde zitbanken erg mooi. Dit nieuwe plein zorgt ook meteen voor een goede verbinding met de H. Marcellinuskerk.”

Ook die banken van hout en staal zijn net als de plannen echt Broeklands fabricaat, zo weet Tamara Toering van PB Broekland dat al ruim twee jaar met de plannen bezig is. “In totaal gaat dit zo’n 138.000 euro kosten, waarvan provincie en gemeente rond de 75.000 euro betalen. Daarnaast hebben we bijdragen van onder meer de Rabobank gekregen. De rest komt vanuit het dorp zelf, zowel in de vorm van geld via een speciale stenenactie als met werk door vrijwilligers. Ik schat dat zo’n vijftig vrijwilligers zich hiervoor inzetten.”

Er loopt nog een aanvraag bij het Oranjefonds. “Als die ja zeggen, dan kunnen we ook de laatste details aanpakken. Nu moesten we bijvoorbeeld de oude lantaarnpalen laten staan, maar dan kunnen we die vervangen door verlichting die beter bij dit nieuwe Bouwhuisplein past.”

Bijdragen blijven welkom. Alle informatie staat op de site van PB Broekland. Een mail naar bouwhuisplein@gmail.com kan ook.

Lees ook

Schapen niet meer de dijk op in stormseizoen

ZWOLLE – Het beweidingsseizoen voor schapen op dijken in het gebied van Waterschap Drents Overijsselse …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.