nieuw cultureel buitenfestival bij olst en diepenveen

Het programma is verdeeld in een middagdeel (14.00-21.00 uur) en een avonddeel (21.30-24.00 uur). De programmering van het middagdeel is elke dag hetzelfde. De avond wordt vanaf 21.30 uur afgesloten met livemuziek. Daarvoor zijn enkele gevestigde namen geboekt: Zea, het soloproject van Arnold de Boer, zanger van artpunkband The Ex (donderdag); Fratsen, de band van André Manuel (vrijdag) en de country-noirband Smutfish uit Den Haag (zaterdag). Alle activiteiten en voorstellingen liggen 600 meter tot maximaal 1 kilometer uit elkaar.

Verder zijn er acts van artiesten uit binnen- en buitenland én kunstenaars uit Deventer zelf. Een van de buitenlandse artiesten is luchtacrobate Jana Korb uit Berlijn (foto). Met haar interdisciplinaire voorstellingen overstijgt ze traditionele grenzen: fysiek theater wordt gecombineerd met hedendaags circus, danstheater en trapezekunst. Verder kunnen bezoekers genieten van Rouwkost, een muzikale trip met de dood als gids voor het leven, en presenteert straattheatermaker Jacob Slagman zijn nieuwe voorstelling Grashoppers shop.

Shakespeare
Bijzonder aan Festival Oeverloos is dat een viertal producties specifiek voor het festival is gemaakt. Mezzosopraan Inga Schneider begeleidt de (modern)klassieke zangvoorstelling The Welcoming Project, waarin ervaren amateurzangers samen met een professionele celliste en accordeonist optreden in de ruïnefolly van De Haere. Dichter Martin Knaapen en geluidskunstenaar Jeroen Diepenmaat, beiden uit Deventer, gaan een experimentele samenwerking aan bij de ijskelder van Nieuw Rande. Veronika Simonett, van origine Zwitserse, maar woonachtig in Deventer, zal het publiek de beginselen van oerjodelen bijbrengen op de enige heuvel in het bos bij De Haere. Tenslotte zijn twee acteurs van plan om samen met de bezoekers korte Shakespeare klassiekers als pop-up voorstellingen te spelen in het gebied tussen De Haere en Herma’s Theetuin.

Een passe-partout kost 20 euro (exclusief 1,50 euro administratiekosten). Deze biedt eenmalig toegang tot alle voorstellingen in de drie dagen. Mocht men een of twee voorstellingen missen, dan kan men de betreffende voorstellingen een van de andere dagen bekijken. Op elke locatie is ook losse kaartverkoop. De prijs van de kaartjes varieert van 2,50 tot 5 euro. Het avondprogramma kost 7,50 euro. Passe-partouts en kaarten voor het avondprogramma zijn te koop via de staging2.oeverloosdeventer.nl.

Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door de gemeente Deventer, Stichting IJssellandschap, IJsselbiënnale, Kunstcircuit, Prins Bernard Cultuurfonds Overijssel en Duvel Moorgat. Zie verder staging2.oeverloosdeventer.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.