lilhill hip festival op het aardse platteland

Erik werkt bijvoorbeeld voor Ev’Hands (het organisatiebureau van Rob Telgenkamp en Frank Satink, onder andere verantwoordelijk voor Dauwpop) en ook voor platenmaatschappij Goomah Music. Jurry Oortwijn, ook lid van Beppie, staat als marketingmedewerker op de loonlijst van de Amsterdamse poptempel Paradiso. Ze zitten allebei dicht op het vuur.

Lil’Hill wil echter ook weer niet te hip zijn. Hartstikke leuk, avontuurlijke en eclectische indie en dance en glijende 3voor12-recensenten, maar het moet allemaal ook een beetje behapbaar zijn voor de gemiddelde 3FM-luisteraar. En betaalbaar, want het budget is beperkt. “Ik denk dat ons publiek dit jaar The Dawn Brothers helemaal te gek gaat vinden”, stelt Erik. “Die band gaat heel hard. Met name in het westen. Echt ouderwetse muziek. Denk aan CCR, Otis Redding en The Band, maar ook aan de Rolling Stones. Er zit echt wel rock’n roll in. Vinden vooral de wat oudere Luttenbergers vast ook echt leuk. Vroeg geboekt, aangenaam prijsje. Ze staan nu ineens overal. Maar ik kan iets dan wel mooi vinden, maar dat betekent echt niet dat die band er dan ook komt te staan. We beslissen samen.”

DJ’s
Hij tipt ook Korfbal. Rare bandnaam, dat weten we. Deze band bestaat uit allemaal jongens die hun sporen al in andere undergroundbandjes in Nederland verdiend hebben. “In Dokkum heb je nu een hippe scene. Denk aan Canshaker Pi en The Homesick. Maar er zijn daar meer bandjes. En lui uit die wereld hebben hun krachten gebundeld in Korfbal. Geen zwaar experimentele toestanden, maar wel ruige garagerockliedjes.”

Het programma bestaat verder uit de bands The Mighty Breaks (rootsy garagerock met sax), Mooon (surf/garage) en Black Monsoon (noiserock/grunge). En dan ook nog een handvol DJ’s, zoals Vieze Vedi (hiphop en R&B), Beatz Freq (uit Twente; zijn producties werden al gebruikt door David Guetta, Afrojack en Hardwell), Marrow & Bone (groovy funk en house), DJ Rockefeller, Gwandoya (standje chill), Leon B (90’s) en de Lil’Hill Allstar DJ’s (Beppie-leden die alles draaien wat je maar kunt verzinnen, van top 40 van nu tot obscure rock). “We hebben inderdaad nogal wat DJ’s in de gelederen”, stelt Erik. “Jurry zit in The Volcano Boys, die draaien tegenwoordig op elk festival in Nederland. Verder hebben we De Olijke Zuidvruchten, de Dolle mina’s en DJ Tjallink; allemaal lui van Beppie.”

Tevreden
De bezoekersaantallen van Lil’Hill fluctueren nogal. In slechte jaren 350 man, in goede jaren 700. “We hebben veel vast publiek. Uit Luttenberg, Haarle, Heeten, Raalte, Zwolle, Amsterdam en Nijverdal. En ook een vriendengroep uit Brabant die hier ooit een keer verzeild is geraakt met een vrijgezellenfeest en sindsdien altijd terugkomt. Het is jong en oud, van pak ‘em beet 18 tot 60. Maar als je dan bijvoorbeeld tegelijk komt te zitten met een ander feest, merk je dat meteen. Een verjaardag in Haarle en je mist dertig man. Maar het is goed zoals het is. Natuurlijk willen we wel groeien, maar dat moet niet ten koste gaan van de intimiteit. Elk jaar vijfhonderd bezoekers met af en toe een uitschieter, daar zijn we tevreden mee.”

Obers
Het terrein krijgt dit jaar weer een volledig nieuwe indeling. Het hoofdpodium, al weer jaren in de openlucht, wordt een kwartslag gedraaid, zodat de bezoekers zo meteen een mooie rij bomen op de achtergrond zien. Uiteraard is er weer een danceloods, en terug van geweest, een derde (kleine en intieme) festivalarea, waar het vooral draait om ‘lekker rustig aan doen’. En ook weer van de partij: de ouderwetse horeca-obers die met een blad bier door het publiek lopen. Muntje erop en je hebt een pilsje. “Daar moet je wel een beetje mee uitkijken”, grijnst Erik. “Vorig jaar vertelden bezoekers me dat ze door die obers toch iets te vroeg hadden gepiekt.”

Aanvang is om 16.00 uur. De entree bedraagt 10 euro.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.