leerwerktraject uwv en vakmasters salland stedendriehoek een groot succes

Het aantal vacatures in de bouw loopt dit jaar op van 32.000 naar 35.000, zo voorspelt het UWV. Een optimistisch bericht als het gaat over werkgelegenheid. Tegelijkertijd waarschuwt het UWV voor een tekort aan goed opgeleide vakmensen. Reden voor het UWV, Bouwmensen en Vakmasters Salland-Stedendriehoek om de handen inéén te slaan. Het doel? Werkzoekenden te helpen aan een mooie carrière in de bouw door middel van een uniek opleidingstraject, met behoud van uitkering én baangarantie voor minimaal een half jaar.

Allround vakman in twaalf weken
Wie ingeschreven staat bij het UWV en een carrière in de bouw ambieert, kan nu met behoud van uitkering een verkorte basisopleiding volgen bij Bouwmensen Apeldoorn en Deventer. In een periode van twaalf weken worden deze zij-instromers opgeleid tot een complete timmerkracht, waarna ze met behoud van hun uitkering aan de slag gaan bij een bouwbedrijf in de regio. En dat niet alleen. Vakmasters Salland-Stededriehoek biedt deze zij-instromers ondersteuning van een professionele jobcoach én een contract voor minimaal een half jaar.

Volgens Martien van Reen, manager van Bouwmensen Apeldoorn, is de samenwerking met het UWV nu al een groot succes te noemen. “Sinds februari hebben we via dit leerwerktraject al vijftien mensen geplaatst bij bouwbedrijven in de regio. De jongste is 25, de oudste is 52. Dat maakt me trots. Hiermee geeft de bouwbranche een duidelijk signaal af ook open te staan voor oudere nieuwkomers, iets waar wij al langere tijd voor pleiten. Met een gedegen opleiding bij een gecertificeerd opleidingsinstituut als Bouwmensen Apeldoorn en Deventer kunnen wij zo werkzoekenden op leeftijd een kans bieden op een betaalde baan in de bouw.”

Focus op duurzame inzetbaarheid
Vakmasters Salland-Stedendriehoek is in 2015 opgericht als verlengstuk van Bouwmensen Apeldoorn en Deventer. “Ons primaire doel is om talentvolle vakmensen te behouden voor de sector”, zegt Jan van Duuren, manager bij Bouwmensen Deventer. “De manier waarop wij scholing en arbeidsbemiddeling combineren is uniek We zijn een kleinschalig uitzendbureau, maar proberen wel het beste jongetje van de klas te zijn. Inmddels bedienen wij zo’n 120 aannemers in de regio van talentvol vakpersoneel.”

Zowel Van Duuren als Van Reen benadrukken het maatschappelijke karakter van de samenwerking tussen het UWV en Vakmasters Salland-Stedendriehoek. “We willen zorgzaam zijn én blijven voor onze leerlingen”, zegt Van Duuren. “Of ze nu 25 of 52 zijn. Wij laten onze mensen niet vallen”, aldus Van Reen.

Kijk voor meer informatie op staging2.vacaturebouw.nl.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.