internationaal muziekprogramma en ierse dans op het keltisch festival wijhe

De Ierse dansgroep Kyra is in 2005 opgericht door een aantal dansers van de Redmond School of Irish Dancing. Kyra heeft nog steeds nauwe contacten met de school. Zo is een groot deel van de Ceili groep van de Redmond School die deelneemt aan de wereldkampioenschappen, lid van Kyra. De groep bestaat uit enthousiaste dansers tussen de 14 en 30 jaar. Alle dansers doen mee of hebben meegedaan aan wedstrijden op Europees niveau en hebben meegewerkt aan diverse TV-programma’s. Onder professionele begeleiding en door middel van wekelijkse oefenavonden weten ze de Ierse dans en muziek tot een waar feest te maken.

Drums & Pipes worden verzorgd door de Lowland Brigade Pipe Band uit Zwolle. Deze groep zal optreden tussen het publiek op het festivalterrein maar ook op de Langstraat. Daarnaast zullen op het terrein the Sisters of the Ancient Ways hun kunsten verzorgen. The Sisters treden op met de djembé’s, de Pow Wow, verschillende soorten drums, aangevuld met diverse instrumenten. De verschillende performances die wij neerzetten combineren wij met dans en muziek. Door de verschillende karakters in onze groep zetten wij een energieke show neer. Naast de muzikale optredens voeren zij ook ceremoniële dansen uit. Deze dansen worden vanuit de energie aangereikt, zowel de muziek, het thema van de dans, als de bewegingen. Elke dans heeft een eigen thema en wordt op de daarvoor juist afgestemde energietrilling gedanst en uitgevoerd.
Muzikale optredens op het podium door Daddy O en The Shannons.

Daddy O is de lekkerste ‘good old boys band’ uit de folkscene. Tijdloze muziek voor iedereen. Vanaf 2007 hebben ze een ruime serie optredens gedaan door heel het land. Van zeer kleine pubs tot heel grote festivals. Met in het begin voornamelijk covers van o.a. Christy Moore, Paddy Reilly, Lunasa, Steve Earle, Dubliners, Greg Trooper, Bob Dylan en Bruce Springsteen. Echter meer en meer zijn we bezig gegaan met het schrijven van eigen werk in onze eigen folkstijl. Onze heel verschillende muziek-achtergronden hebben daar natuurlijk invloed op en daardoor is een unieke sound ontstaan.

The Shannons komen voor een 2e keer naar Wijhe en brengen een combinatie van Ierse traditionele muziek, covers, folk en eigen werk. De The Shannons wordt gevormd door de Ierse muzikant Noel Shannon en Lynn Shannon (geboren in Deventer). Ze wisselen van leadzang en harmonies en spelen beiden gitaar en mandoline. In Wijhe worden ze aangevuld met 2 andere bandleden. Al met al een prettig geluid voor elk publiek. De Ierse band “The Shannons” lanceerden de one-liner ”Folk ’n Roll”.

Kijk voor meer informatie op staging2.keltischfestivalwijhe.nl en staging2.diekdaegen.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.