groen licht voor quick scan naar ondergrondse hoogspanningskabels in raalte

De werkgroep deed dat verzoek al in februari, gevolgd door een formele brief enkele weken geleden. BurgerBelangen riep onlangs op om snel duidelijkheid te verschaffen. Zie hier.

In Raalte lopen hoogspanningskabels dwars door de wijken De Langkamp, Hartkamp en Vloedkampen. Inmiddels heeft het college laten weten er 15 duizend euro voor uit trekt, waarop de opdracht voor de quick scan gegeven kan worden.

De aanvraag had vertraging opgelopen, omdat de landelijke wetgeving, na de verkiezingen van maart jl, ‘controversieel’ was verklaard. Dat wil zeggen dat het nieuwe kabinet er nu eerst een besluit over nemen en dat de feitelijke besluitvorming nog even op zich laat wachten. Naar verluidt vinden enkele partijen die bij onderhandelingen betrokken zijn dat de bijdrage die de gemeenten (in de oude regeling) zou moeten leveren te hoog is. Anders gezegd: De uitkomst van de kabinetsformatie kan dus zijn dat de bijdrage van gemeenten (om de kabels onder de grond te leggen) omlaag gaat.

BurgerBelangen vindt het begrijpelijk dat men daar nu even op wacht. “Het gaat immers om hoge bedragen en het kan de kosten voor de gemeente flink omlaag brengen. Het is wel een goede zaak dat de quic kscan intussen wel gemaakt kan worden, zodat we alle feiten kennen op het moment dat de nieuwe regeling er is.”

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.