gewoon carolien yolo

Rond 1960 en 1970 gingen jongeren van toen zich wat afzetten tegen deze maatschappij, ze werden opstandig. In de grotere steden in Europa en de Verenigde Staten, vooral in de achterstandswijken, werden coole liedjes gemaakt waarin veel straattaal werd gebruikt. Zij werden gemakkelijk verspreid. Dat sprak de opstandige jongeren wel aan.

In de jaren 1970 en 1980 verzonnen Kees van Kooten en Wim de Bie ook verschillende nieuwe woorden die dan in het dagelijkse taalgebruik zijn opgenomen. Bijvoorbeeld; ‘stoned als een garnaal’, ‘arro’, of ‘positivo’. Afkortingen zoals YOLO, OMG, LOL en BFF zijn nu ook niet meer uit onze taal weg te denken. LOL (Laughing out loud / veel en vaak lachen) en BFF (Best friends forever / allerliefste vriendin) zijn de bekendste, maar vergeet vooral YOLO niet.

Yolo (You Only live once / je leeft maar één keer) YOLO is een soort van lijfspreuk die me wel past. De Canadese rapper Drake was de eerste die de term YOLO gebruikte in zijn lied ‘The Motto’. Er zit een diepere betekenis achter het woord YOLO. Er wordt mee bedoeld dat kansen direct aangegrepen moeten worden, ook als dat gevaar oplevert. Vooral de jeugd deed mee om deze hype te leven. Het past hen om binnen de 24-uur van één dag zo veel mogelijk dingen te doen. Daarnaast is er de trend dat steeds meer jongeren eigen feestjes gaan organiseren, want je leeft immers maar één keer.

Maar YOLO werd ook door steeds meer mensen gebruikt als excuus om zich te misdragen. Zo zag je wel eens dat jongeren bijvoorbeeld “Just smoked for the first time! #YOLO” op diverse social media sites plaatsen. Ook heftigere en minder leuke maar toch spraakmakende gebeurtenissen worden vaak geassocieerd met YOLO, zoals het ´feestje´in Haren. YOLO kwam dus slecht in het nieuws.

Het zal vast en zeker ook niet de laatste keer zijn dat YOLO in negatief daglicht staat door slechte gebeurtenissen. Dit zijn echter niet de punten waar YOLO daadwerkelijk voor staat. Zie YOLO dus niet in de slechte betekenis, maar als een soort teken om langer van het mooie leven te genieten. Het genieten van het leven doe je niet doormiddel van slechte dingen, die zorgen namelijk dat je leven eerder verpest kan worden.
Trouw zijn aan jezelf en niet leven zoals anderen van je verwachten. Dromen vervullen en op elk moment doen wat je voelt dat je wilt. Volg en leef je droom!

Gelukkig zijn is een keuze. Vaak houden wij mensen vast aan oude patronen en gewoontes. Uit je comfortzone gaan en veranderen! Zeer uitbundig lachen! Geniet van elke dag, je weet nooit wanneer het voorbij is! Leven is een keuze, het is jouw leven. Kies bewust, kies wijs, kies eerlijk!

info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.