gewoon carolien pikstaanderig weer

Op de middelbare schooltijd werd er weleens gefloten als ik langsfietste. Ik had onzekere gevoelens; kun je mijn onderbroek of meer daaronder zien? Zijn mijn borsten voldoende bedekt? Soms paste ik mijn kleding erop aan. Nog steeds draag ik een kleine legging onder jurkjes. In de jaren erop leerde ik dat ik op dat moment een aantrekkelijke vrouw was, of fijne uitstraling had. Er kwamen vooral reacties als ik lekker in mijn vel zat en me erg gelukkig voelde.

In het Westen hoorde ik vaker;’‘psst, pssst, schatje schatje’ en dan een klakkende tong. Een keer draaide ik mijn hoofd om, zag ik de man, hij rolde met zijn tong en vroeg op die manier om tongen en mogelijk om seks. Ik voelde dat mijn maag zich omdraaide. Ik uitte dit zoals het zich voortdeed, bijna overgevend en hoestend van walging. Dit gewild zijn, voelde meer als ‘op gejaagd wild’ zijn.

In jongere jaren werd ik een keer witheet, zo boos- dat het zwart voor mijn ogen zag, en met alle geweld en kracht in me ging ik onbenullig slaan, toen een groep aangeschoten mannen mij insloten en aan mij gingen zitten. Pikstaanderig weer ofniet, “What the ….”Ze hebben van mij af te blijven. Altijd. Ondanks dat ook; kneepjes in mijn kont, achternalopen omdat iemand meer wil dan ik, soms een greep naar en zelfs in mijn borsten of vagina.

Het feit dat andere mensen, mannen genieten van mijn verschijning vind ik fijn. Respectvol waardering uiten is een mooie eigenschap. Dat mag mogelijk nog meer geleerd worden. Door de jaren heen leerde ik waar ik bepaalde kleding aandeed en waar niet, waar ik als vrouw wel heen ging of niet. Deze vrouw heeft geleerd zich aan te passen ten gunste van de veiligheid van haarzelf. Aan het zorgen dat mij niks gebeurt. Ik heb geleerd dat ik me niet altijd veilig kan voelen en dat ik als vrouw niet altijd ongehinderd over straat kan gaan. Ik ben hierin zeker niet de enige vrouw.

Gelukkig vinden ze in Amsterdam, gemeente Rotterdam en mogelijk Den Haag dat iedereen ongehinderd over straat moet kunnen lopen (binnen de bestaande wetten over bijvoorbeeld naaktheid). Vanaf volgend jaar wordt via een Algemene Plaatselijke Verordening het sissen, uitschelden/naroepen, achternalopen, vragen om seks strafbaar. Een dader kan maximaal 4100 euro boete krijgen of een celstraf van maximaal drie maanden. Hoe ze de handhaving gaan regelen, wordt nog besproken. Er is ook een initiatiefwet ingediend bij de Tweede Kamer.

Reageer gerust; info@carolienjonkman.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.