gerlant vakantie

Ik geniet daar ook wel van maar nog meer van het observeren van mijn mede camping gasten. Mensen kijken of ‘aapjes kijken’ zoals ze dat ook wel noemen maar ook genieten van de gezelligheid van de nieuwe buren en het drinken van een bak koffie of vaker, een pot bier.
Vorigjaar zijn we naar Brabant geweest. Een middelgrote camping in de buurt van Gemert. Tiendagen en door een krant betaald. Ik moest een stukje schrijven over de camping, de omgeving en onze belevingen daar. Geen slechte deal vonden wij. Mooie camping, een plek aan een meertje en voor als het regende een overdekt zwembad. Vrouw en kids genoten daar en ik trok soms wat rond door de omgeving. Ging eens opzoek naar oude bekenden uit de tijd van de varkenspest toen ik daar werkte en voor de boeren lezers, op bezoek bij @dukkie6 op twitter. Een Brabantse melkveeveehouders vakbond bestuurder. De meeste tijd zat ik bij de tent en genoot van het uitzicht om me heen. Vooral de vele vreemde kostgangers die ‘onze lieve heer’ op deze aardbol heeft rond lopen.
Het veldje achter ons was rustig en eigenlijk continu leeg. Tot dat er een dikke nieuwe BMW aan kwam en er een stel van rond de 65 parkeerden. O wat een zalig plekje François, en o zo gezellig. Wij met de buren al gezellig een poosje aan het bier lachten ons suf om die twee. Geen types om te camperen en overduidelijk bezig aan een tweede of derde ronde, de hormonen vlogen in het rond, het spatte er af. Een hagelnieuwe tent uit de kofferbak, een ding wat zich zelf op pompte en de tortels waren aan het inrichten. Wij dronken nog een bier en hadden plezier om de twee achter de struiken. Een nieuwe barbecue, een koelkast op gas zij hadden samen plezier met hun natje en droogje. In de schemering hoorde we ze overleggen en als jij nu de bedden op pompt dan haal ik vast de elektrische deken uit de auto. Wij proesten het uit van het lachen maar hielden ons in om de tortels. Even later kwam het verzoek aan François om de stroom te regelen en wij deden het haast in de broek. Na vijfminuten kwam er van achter de heg “schatje, darling, ik kan nergens een stopcontact vinden” Toen gingen wij los, het dak er af. Een elektrische deken mee op vakantie in de tent en dan op een plek zonder stroom gaan kamperen?
Uiteindelijk lachten ze met ons mee en hebben we ze stroom gegeven maar helaas hadden wij ook maar 4 amp. En middenin de nacht was de buurman bij wie de stekker er in zat het zat. Een boel gemopper in het donker toen voor de zoveelste keer zijn tent donker was omdat de beveiliging er uit lag. Hij trok de stekker er uit. De volgende dag zijn de tortels met de noorder zon vertrokken.
Het artikeltje was wel eventjes andere koek dan hier. Niet met mijn rechter duim op een telefoonscherm maar serieus zonder taal en grammatica fouten, maximaal zoveel woorden lang. Ik heb er mijn best opgedaan en het foutloos aangeleverd maar het moest anders volgens de redactie. Daar werden we het niet over eens dus is het nooit geplaatst. Niet erg, onze vakantie was toch al betaald.
Dit jaar gaan we naar Zeewolde, zelfde voorwaarden als vorig jaar. Ze hebben zich bedacht en gaan nu beide artikelen tegelijk plaatsen. Ik vind het niet erg, daar ken ik ook nog wel boeren uit een vorig leven waar ik me kan vermaken en ik reken er op dat daar vast ook wel weer vreemde kostgangers langs komen.
Ik neem mijn telefoon mee dus u zult er weinig van merken wanneer ik weg ben. Prettige vakantie als u zover bent. En denk nog even aan de tip van de wijk agent: Zet niet teveel op sociale media, laat een lampje branden, parkeer de caravan niet op de oprit en allemaal van dat soort dingen.
Maar eerst nog even de laatste lootjes deze week, veel succes met de musicals allemaal.
gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.