gerlant mega jumbo

Het tweede wat bij mij opkwam was oké en hoe gaan ‘we’ dat dan doen? 550 banen, 50 voor Nederlanders, 100 voor polen en 300 voor Roemenen en vul die andere 100 zelf maar even in. Die mensen moeten ergens wonen.

Van de week ook in het nieuws. De vereniging van Nederlanse gemeenten willen permanente bewoning op campings aan banden leggen, die caravans moeten weer vol met toeristen. Onze Sallandse gemeenten dus ook. Past ook helemaal bij het sallandse beleid om intesteken op meer toerisme. We weten allemaal dat ook hier veel parken bewoond worden door arbeiders uit het Oostblok. Hard werkende mensen die veelal goedkoop willen wonen, geld verdienen en na een paar jaar weer terug naar hun eigen land. Zo af en toe komen ze eens in het nieuws omdat ze met een borreltje teveel op een rondje rijden maar over het algemeen valt het hier bij ons nog wel mee.

In Brabant is dat een ander verhaal. In Eindhoven, Tilburg maar ook den Bosch bijv waar meneer van Eert zijn andere EFC staat schrijft lokale pers geregeld over die uitwassen. Een ander ding wat een heikel punt is ook daar die huisvesting. Arbeids migranten die de betaalbare huurwoningen van de lokale inwoners inpikken, tenminste dat is het beeld wat even scannen op sociale media in Brabant oplevert. Nu zullen de verhuurders hier wel een gat in de lucht springen met een zo’n groot huurders potentieel maar toch…

Het derde wat bij mij opkwam was de oplossing. De Zegge VII. Toch een asielzoekers centrum maar dan voor economische vluchtelingen uit oost Europa. Het proces heeft de gemeente al doorlopen, de tekeningen inclusief routing van en naar het dorp is door de politici al besproken. Ze kunnen er bij wijze van zo een klap opgeven. We bouwen een arbeiders dorp net als Philips deed in Eindhoven in 1910 of net als Bata de Tsjechische schoenenfabrikant in de jaren 30 in Best. Als het College het een beetje handig aanpakt investeert de familie van Eert fors mee. Misschien zelf wel een La Place aan de rand van dat centrum waar dan ook de Salanders hun natje en droogje kunnen halen. En voor de de natjes en droogjes van de bewoners zorgt het EFC. Dat levert het goedkope huismerk jumbo bier met vrachtwagens vol achter de hekken.
U begrijpt, dit moet je lezen met een hele dikke knipoog, maar toch politici…

gerlant@sallandcentraal.nl 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.