gerlant 500 voor een schoolfoto

In onze tolerante Nederlandse maatschappij bestaat de mogelijkheid bij wet om kinderen vrij te geven voor niet christelijke feestdagen. De school heeft zich in allerlei bochten gewrongen en alternatieven bedacht voor het foto moment maar dat is door de ouders afgewezen. Zij spanden een rechtszaak aan wegens discriminatie en wilden geld zien. De rechter gaf ze gelijk en de school betaalt d nu €500.- schadevergoeding.

De christelijke feestdagen vieren is een vrije keus. Wil jij naar de kerk gaan om dat te vieren terwijl de sportclub van je kind een kampweekend heeft georganiseerd moet je kiezen. Of het een of het ander. En in veel gevallen is er ook een tussenweg, een compromis. Dan breng je je kind bijvoorbeeld nadat het in de kerk is geweest. Daar is alle begrip voor in onze tolerante maatschappij.

De grappen op sociale media geven anderen op mijn tijdlijn de indruk dat ‘men’ niet begrijpt waar het om gaat, maar het tegendeel is waar. De actie van de ouders, gesteund door hun omgeving voedt het beeld wat er in de samenleving leeft. Het beeld dat de moslimgemeenschap ons langzamerhand hun godsdienst door de strot drukt. Niks vredelievend of tolerant. Het gelijk gaan halen op basis van discriminatie heeft niks te doen met godsdienstvrijheid of vredelievendheid.

Ik begrijp die grapjes dus wel. Als je zegt wat je denkt discrimineer je en word je waarschijnlijk aangeklaagd en veroordeeld. De diepere ondertoon erachter is het bang zijn voor het kapen van de vrijheid van meningsuiting in onze zwaarbevochten westerse maatschappij.

De ouders en hun omstanders wens ik veel plezier met die paar centen. Ook veel sterkte met het uitleggen aan de rest van de maatschappij. Zij hebben duidelijk een kans gemist.

gerlant@sallandcentraal.nl

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.