gemeente raalte pakt molenhof aan

De eenrichtingsroute voor het verkeer tussen de Varkensmarkt en de oprit van het parkeerdek van de Dirk blijft bestaan. Het voormalige pand van Indoned wordt afgebroken. Daarvoor in de plaats komen twintig extra parkeerplaatsen. In het hele gebied wordt het hemelwater afgekoppeld. Het gebied voor de nieuwbouw van AH, de passage naar de Grote Markt en de openbare ruimte voor het huidige Aldi-pand krijgen voornamelijk een verblijfsfunctie met een groene aankleding (net als in Heino).

Het totale kostenplaatje komt uit op 670.000 euro (exclusief BTW) voor infrastructuur en riolering, waarvan Raalte eerder al 250.000 euro had gereserveerd. Er is dus nog 420.000 euro extra nodig. Daarvoor moet de raad nog toestemming geven. Dat gebeurt later dit jaar bij de bespreking van de Zomernota. Van die 420.000 euro komt in totaal 143.000 euro terug in de vorm van een bijdrage van de drie supermarkten.

De werkzaamheden beginnen na de Stöppelhaene en zijn naar verwachting voor het begin van de decemberdrukte afgerond.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.