gemeente raalte neemt onderhoud carillon op zich

De gemeente, eigenaar van het carillon, had in 2015 de jaarlijkse steun nog ingetrokken; goed voor een jaarlijkse bezuiniging van 14.000 euro. “We hebben het carillon toen overgedragen aan de gemeenschap”, vertelt Gosse Hiemstra. “Het ROV is het niet gelukt om de financiering van de bespeling van het carillon rond te krijgen. Daarna is Stichting Vrienden van de Beiaard erin gedoken. Zij zorgen nu weer voor een wekelijkse bespeling.” De stichting kreeg de financiering van het onderhoud van het carillon echter niet rond. Daarom heeft het college nu besloten om die kostenpost alsnog op zich te nemen.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.