gemeente dalfsen denkt graag mee over organisatie gay pride in lemelerveld

De gemeente had graag, liefst al in een eerder stadium, constructief meegedacht met de jonge organisatoren. “Dat is niet gebeurd, maar het is nog niet te laat.” laat wethouder Jan Uitslag in een reactie weten.

Wethouder Uitslag vervolgt: “Ik vind het erg jammer dat ik vandaag via de media moest vernemen dat de Gay Pride in Lemelerveld niet doorgaat. Het is een mooi en positief initiatief, ik draag het evenement een warm hart toe. Wij hadden als gemeente graag meegedacht met de organisatie. Ik begreep uit een radio-interview op NPO3 dat de organisatie kampt met een begrotingstekort van € 4.000. Een bedrag waar wij als gemeente, ook nu nog, garant voor willen staan.”

Vergunning
In diverse media werd gesuggereerd dat de vergunning niet zou zijn afgegeven. Volgens de Gemeente Dalfsen is dit onjuist. De vergunning zou wel degelijk zijn afgegeven. Op 3 juli is de aanvraag van de organisatie binnengekomen en op 7 juli is de vergunning verleend.

Oplossing
Vandaag heeft de gemeente Dalfsen meerdere pogingen ondernomen om in contact te komen met de organisatie om samen nog tot een oplossing te komen. Dat is op dit moment nog niet gelukt. Het evenement zou over tien dagen moeten plaatsvinden. Wat wethouder Jan Uitslag betreft kan dat in overleg en met een garantstelling op het begrotingstekort van de organisatie gewoon doorgaan. Daarom ook het verzoek aan de organisatie om contact op te nemen met de gemeente Dalfsen. Wethouder Uitslag hoopt dat het evenement gewoon plaatsvindt en dat de organisatie zich niet uit het veld laat slaan. “En anders volgend jaar. Dan weet de organisatie ook: trek op tijd aan de bel, want veel is mogelijk!” aldus de wethouder.

 

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.