Home / archiefcentraal / fietsexcursie over de sallandse heuvelrug

fietsexcursie over de sallandse heuvelrug

De Sallandse Heuvelrug staat bekend om haar grote golvende heidevelden, uitgestrekte bossen en vergezichten. In een ver verleden vormden schuivend ijs, smeltwater en stuivend zand het landschap. Niet alleen de natuur, maar ook de mens heeft zo zijn sporen nagelaten. De oudste sporen dateren van vijfduizend jaar geleden. De huidige aanblik van het gebied is vooral in de laatste eeuwen ontstaan. Zandverstuivingen, veroorzaakt door overbegrazing van heidevelden, werden begin vorige eeuw beteugeld door het aanplanten van bos.

Tijdens de excursie is het soms stevig trappen de bult op, maar dat wordt afgewisseld met rustige stukken over vlakke gedeelten. De deelnamekosten bedragen 7,50 euro (kinderen tot en met 12 jaar 5 euro). De genoemde bedragen zijn inclusief een flesje drinken en een koek. Eventueel kan men (tot maximaal drie dagen van tevoren) een fiets huren bij het BuitenCentrum.

Aanvang is om 14.00 uur. De excursie duurt ongeveer twee uur. Meer informatie bij de balie van het BuitenCentrum, tel. 0548-612711. Aanmelding via ww.staatsbosbeheer.nl.

Lees ook

Ridders en draken in het Lommerrijk

RAALTE/LUTTENBERG – Op zondag 20 juni is de familievoorstelling ‘Deze ridder zegt nee’ (3 ) …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.