Home / archiefcentraal / eigenaar afgebrande stal in erichem is omstreden varkenshouder die ook megastal wil in marienheem

eigenaar afgebrande stal in erichem is omstreden varkenshouder die ook megastal wil in marienheem

Dat meldt RTV Oost.

Straathof wil aan de Nijverdalseweg in Mariënheem een stal beginnen met 11.000 varkens. Dat roept veel weerstand op in het dorp. Omwonenden zijn bang voor stank- en geluidsoverlast. Ook zouden er per dag negen vrachtwagens heen en weer gaan rijden.

Desondanks verleende de gemeente Raalte de varkenshouder een vergunning voor de megastal. Omwonenden kondigden daarop aan de vergunning bij de rechter aan te vechten.

Slechte reputatie
Varkenshouder Straathof heeft een slechte reputatie. In Duitsland heeft het bedrijf een beroepsverbod gekregen vanwege wanpraktijken in de stallen. PvdA-Kamerlid Attje Kuiken stelde daarover in juni dit jaar nog Kamervragen.

En ook in Nederland zijn er klachten. Zo zou er in Erichem sprake zijn van enorme stankoverlast.

Volgens omwonenden van het afgebrande bedrijf had de man ‘lak aan alles’. “Ik denk niet dat iemand in Erichem het erg vindt dat het bedrijf is afgebrand”, zegt een dorpsbewoner tegen De Telegraaf.

Isolatiemateriaal
Van het bedrijf in Erichem bleef niets over, de oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Wel weet de brandweer dat het vuur zich snel uitbreidde vanwege het isolatiemateriaal dat gebruikt is.

Lees ook

Botsing bij station in Raalte; geen gewonden

RAALTE – Bij het station in Raalte zijn gisteravond twee auto’s op elkaar gebotst. Dat …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.